Hlavní obsah

Pečená žebra s cibulí

Hodnocení:
(22)
Foto: Archiv
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
1 hodina 30 minut
Náročnost
nízká

Vepřová žebra jsou klasika, která se nikdy neomrzí. Tenhle recept je velmi jednoduchý, přesto vám ale garantujeme, že budete spokojeni. Jemná nasládlá chuť cibule a aroma whisky se k žebrům hodí dokonale. Nic víc není potřeba.

Ingredience pro:
4 porce
  • 1000 g vepřových žeber
  • 200 ml hovězího vývaru
  • 50 ml whisky
  • 4 cibule
  • sůl
Článek

Postup

Krok 1: Vepřová žebra nasolte, rozložte do uzavíratelné zapékací nádoby a přelijte studeným vývarem a whisky. Cibuli oloupejte, nakrájejte na půlkolečka a přidejte k masu. Umístěte do lednice a nechte přes noc odležet. 

Krok 2: Troubu předehřejte na 150 °C, vložte do ní pekáč s žebry a pečte 90 minut. Hotové maso podávejte s domácím pečivem nebo opečeným bramborem.

Jaký je váš oblíbený recept na vepřová žebra?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama