Hlavní obsah

Tři recepty z jarních brambor, které musíte ochutnat!

Foto: David Háva

Lákají vás zapékané dobroty z brambor? Jestli ano, vůbec se nedivíme!Foto: David Háva

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z těch nejobyčejnějších surovin jsou nejlepší dobroty. Zkuste pečené brambory s cuketou a česnekem, šťouchané brambory s jarními cibulkami nebo salát s kuřecím masem!

Článek

Takové brambory na loupačku jsou nepřekonatelné! A jsou důkazem toho, že bramborám stačí tak málo! Upéct, osolit, a máte skvělou pochoutku. V případě brambor vám stačí minimum surovin k tomu, abyste připravili chutnou večeři pro celou rodinu. Kombinujte čerstvé bylinky, česnek, tvaroh a zakysanou smetanu.

A víte, že u nás měly původně brambory namále? Na počátku totiž panovala představa, že jsou jedlé jejich nadzemní plody, tedy mírně jedovaté zelené bobule, a podzemním hlízám lidé nevěnovali pozornost. Díky tomu se dokonce nějakou dobu pěstovaly pouze jako cizokrajné okrasné rostliny v zámeckých parcích!

Jaké jsou vaše tipy na bramborové pokrmy?

Související témata:

Načítám