Hlavní obsah
3,4
(77)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Pálivá, až to praští?! Kdo nebo co? Pepřová omáčka pro plechové huby! Máte na ni odvahu?

5 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 misku
  • 20 g pepře barevného celého
  • 4 cl brandy
  • 100 ml smetany ke šlehání
Článek

Postup

01.

Barevný celý pepř orestujte na koňaku nebo brandy (stačí i úplně obyčejné), zalijte smetanou a umíchejte do hladka.

02.

Pokud použijete šlehačku (tedy smetanu s minimálně 30 % tuku), začne houstnout sama od sebe a není potřeba na zahuštění použít mouku, která by omáčce spíše uškodila.

Milovníkům lehce pikantních jídel doporučujeme pepřové těstoviny.

Reklama

Související témata:

Načítám