Hlavní obsah

Petra zhubla za 7 měsíců 30 kilo!

Foto: Jakub Jurdič

O tom, že Petra zhubla, nám do redakce napsala její sestra Adéla s tím, že je na ni moc pyšnáFoto: Jakub Jurdič

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtenářka Petra zvládla za sedm měsíců zhubnout 30 kilo. Nepomohla jí dieta ani speciální cvičení nebo procedura, ale vůle. Jak přesně to zvládla krok za krokem? Čtěte její příběh!

Článek

Rodiče byli z téměř stokilové Petry při její výšce 160 centimetrů nešťastní. „Sama jsem se sice různě pokoušela zhubnout, dokonce jsem brala i podpůrné prášky, ale jediné, co jsem z toho měla, byl jo-jo efekt,“ uvádí Petra. Když už kvůli ní i maminka brečela, rozhodla se Petra jednat. „Před půl rokem jsem si tedy řekla dost, končím s dietami, a objednala jsem se do jednoho dietetického centra,“ popisuje svůj důležitý krok třiadvacetiletá čtenářka.

Foto: archiv čtenářky

Předloňské léto vypadala Petra takhleFoto: archiv čtenářky

Přemáhat se, ale s mírou

Samozřejmě, že když měla opustit své ujídání, pozdní večeření, sladkosti… snadné to nebylo. Navíc pracovala ve velmi stresové práci, pod vedením přísné šéfky... „Ale opravdu jsem se moc chtěla zbavit tlustého těla, a to prostě bez práce a ze dne na den nejde,“ prozrazuje otevřeně Petra. „První týden jsem po velkém šoku zhubla skoro tři kila a to mě nakoplo,“ popisuje s tím, že od té doby hubla zhruba kilo týdně.

Foto: archiv čtenářky

Porovnáte-li fotky před zhubnutím a po něm, rozdíl je velkýFoto: archiv čtenářky

Známé věci fungují

Chcete znát, co přesně Petře v centru doporučili? Především pravidelné dodržování jídelního plánu a pochopitelně omezení známých potravin i jídel. „Jím zdravě a skoro všechno. Vyhýbám se sladkému a přesolenému jídlu, také jsem omezila pití alkoholu,“ vyjmenovává Petra. Dodržuje také pitný režim, 3–4 litry denně, a občas nahrazuje jedno jídlo denně proteinovým koktejlem. Pro představu se podívejte zde, viz tabulka.

Foto: Jakub Jurdič

Že to je skvělý pocit, nosit o 30 kilo méně, není třeba vůbec pochybovat. Viďte?Foto: Jakub Jurdič

Přidala i cvičení

Petra své hubnutí vzala opravdu z gruntu a kromě změny v jídelníčku udělala změny i ve svém životě: začala sportovat. „Než jsem se dostala do kondice, provozovala jsem rychlochůzi, která časem volně přešla v běh,“ popisuje. Nejdříve 10 minut, dnes je to půlhodinka. S tím, že na začátku to zvládala jednou dvakrát týdně, téměř po roce navštěvuje fitness zhruba čtyřikrát týdně, kde si dává jak posilovací, tak kardio trénink.

Foto: Jakub Jurdič

Petra si kila dole opravdu vybojovala, teď se cítí skvěleFoto: Jakub Jurdič

Bez podpory je to mnohem těžší

A přidává ještě velmi důležitou zkušenost: „Moc mi pomohla podpora rodiny, přítele a přátel,“ říká s tím, že nejde o frázi. Rodiče, včetně sestry jí fandili a přítel chtěl, aby vařila zdravě i pro něj… „To vše dohromady vám dá sílu vydržet a překonat různé krize, kdy se vám třeba nechce cvičit, hubnutí se zastaví nebo máte chuť na něco nezdravého,“ uzavírá Petra. Ale zvládla to, rozdíly posuďte sami...

Foto: Jakub Jurdič

Pravidelným pohybem si zpevnila naše čtenářka postavuFoto: Jakub Jurdič

Možná i vám se povedlo zbavit se kil. Napište nám, jakým způsobem, a pošlete fotky jako důkaz na blanka@prozeny.cz!

Reklama

Související témata:

Načítám