Hlavní obsah
4,5
(2)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Přemýšlíte, jaké jídlo uvařit, abyste se po jeho konzumaci nesvalili na postel a nemuseli hodinu odpočívat a zírat do stropu? Dodejte si novou dávku energie se zapečenými rajčaty v lilku.

15 min.
Příprava
1 hod., 20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 2 ks lilku
  • 3 ks rajčat
  • 2 ks mrkve
  • 100 g parmazánu
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
  • 200 ml bílého jogurtu
  • 1 lžíce grilovacího koření
  • 4 ks kuřecích paliček
  • 100 ml zakysané smetany
  • 1 svazek čerstvé pažitky
Článek

Postup

01.

Rozpalte troubu na 180 stupňů Celsia, budete do ní postupně přidávat části večeře. Kuřecí paličky omyjte a v misce obalte v marinádě z jogurtu, koření, špetky soli a pepře. Přeneste je do pekáčku a nechte je v troubě minimálně 45 minut péct.

02.

Pak přichází na řadu lilky. Omyjte je, podélně rozpulte, nasolte dužinu a dejte je do trouby na 20 minut vypotit. Poté je vyndejte, vnitřek vyřízněte a vydlabané lilky naplňte směsí z malých kostiček rajčat, mrkve a strouhaného parmezánu. Vraťte na 15 minut do trouby dopéct a podávejte! Nezapomeňte k paličkám a lilkům přidat dip ze zakysané smetany a sekané pažitky!

Zapečený lilek je dobrota, proto zkuste i plněný lilek s bulgurem.

Reklama

Načítám