Hlavní obsah

Plněné papriky pečené s rajčaty

Hodnocení:
(5)
Foto: greta blumajerová
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
40 minut
Náročnost
nízká

Vyzkoušejte klasické jídlo z mletého masa tentokrát v lehce netradičním kabátě. Připravili jsme si pro vás plněné papriky pečené s rajčaty.

Ingredience pro:
4 porce
  • 8 bílých paprik
  • 300 g míchaného mletého masa
  • 1 cibule
  • 2 lžíce dlouhozrnné rýže
  • 2 lžíce petrželky
  • sůl
  • pepř
  • 1 vejce
  • 2 plechovky sterilovaných rajčat
  • 4 rajčata
  • 1 dl hovězího vývaru
Článek

Postup

Krok 1:  Mleté maso dejte do mísy, přidejte vajíčko, jemně nakrájenou cibuli, rýži, petrželku, sůl a pepř a vše promíchejte.

Krok 2: Papriky omyjte a uřízněte jim ‚čepičku‘. Když navíc uříznete i špičku tak, aby v ní vznikl malý otvor, budou se papriky lépe plnit (máte kam vytlačit vzduch) a i šťáva během pečení se dostane všude a ze všech stran! Směs naplňte do paprik, které skládejte vedle sebe do zapékací misky. Pokud vám nějaké maso zbude, udělejte z něj kuličky a přidejte je vedle paprik.

Krok 3: Připravené papriky zalijte malou sběračkou hovězího vývaru nebo vody, přes ně naneste pokrájená sterilovaná rajčata a navrch dejte ještě na kolečka nakrájená čerstvá rajčata, ať máte čím nazdobit talíř. Misku vložte do trouby vyhřáté na 200 stupňů Celsia a pečte asi 40 minut. Jako příloha se hodí rýže, ale i chléb.

Pokud maso nejíte, ať už protože jste vegetarián, nebo vám prostě jen nechutná, zkuste plněné papriky bez masa.

ynezorPumanzeSaNyknalC
24. 4. 2012

Reklama

Sdílejte článek