Hlavní obsah

Podlé výmluvy mužů: Jak odmítají kondomy?

Foto: thinkstock

Neexistuje snad muž, který by měl kondomy v obliběFoto: thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Muži a kondom. Neradi ho používají a leckdy udělají cokoli, aby se mu vyhnuli. Jejich výmluvy jsou různé, některé se ale stále opakují. Že by na nich něco bylo? Kdepak!

Článek

To, že muži kondomy nemají rádi, potvrdila i nedávná studie vědců z washingtonské univerzity, která čerpala z odpovědí 313 mužů ve věku od jednadvaceti do třiceti let. Cílem vědců bylo zjistit, jaké triky zkoušejí muži na své partnerky, aby nemuseli při milování použít kondom.

Tohle na vás zkouší

K výmluvám ohledně prezervativů se v průzkumu přiznalo celých osmdesát procent dotazovaných. „Ukázalo se nejen to, že téměř každý muž se z toho alespoň jednou za život pokusil vymluvit, ale i to, že to řada mužů dělá opakovaně. Prostě zkouší na své partnerky různé triky, aby si kondom vzít nemuseli,“ říká autorka studie a profesorka na washingtonské univerzitě Kelly Cue Davis.

A tyhle čtyři výmluvy používají pánové nejčastěji:

  • Vadí mi přerušení kvůli nasazování, naruší to atmosféru – Ve chvíli, kdy by mělo dojít na použití kondomu, uslyšíte nejspíš něco ve smyslu „bože, jsi tak sexy, už to nevydržím, pojďme na to“. V průzkumu se k tomu přiznalo přes třiasedmdesát procent mužů. „Je to jedna z nejnebezpečnějších praktik, protože je snadné podlehnout, když vám někdo takhle lichotí a ještě jste velmi vzrušená a cloumají s vámi hormony,“ tvrdí klinická psycholožka Belisa Vranich. Jenže je to mýtus, nasazení kondomu se může stát součástí milostné předehry, přirozeným pokračováním vašich sexy hrátek. Stačí mít kondomy hezky při ruce. Nasadit jej může partnerka a věřte, že to může být pěkně žhavé!
Foto: isifa

Výmluv, proč nepoužít prezervativ, mají muži spoustuFoto: isifa

  • Bez něj si to užiju lépe, budu citlivější – Tak k téhle výmluvě se přiznala více než polovina dotazovaných. Opět jde spíš o mýtus než o pravdu. Díky široké nabídce kondomů na trhu si totiž můžete vybrat třeba ty extra tenké, o nichž ani nebudete vědět. K dostání jsou samozřejmě i nejrůznější příchutě, s vroubkováním pro lepší požitek ženy či typy s vibračním kroužkem, které mají zlepšit prožitky oběma.
  • Je to nepohodlné a špatně drží – Je nám líto, pánové, ale i tohle je nesmyslná výmluva. Jestli vám prezervativ nedrží, nejspíš jste si koupili špatnou velikost. Stává se to také ve chvíli, kdy muži mírně opadne erekce. Ale kondom za to rozhodně nemůže!
  • Stejně nejsou stoprocentní – Tak tahle výmluva už se naštěstí neobjevuje tak často, přesto na ni můžete narazit. Je pravda, že stoprocentní ochranu před nechtěným otěhotněním a přenosem pohlavních chorob vám prezervativ nezajistí, ovšem ve srovnání s jinými metodami je stále na špici. Většinou se při správném použití uvádí třiadevadesátiprocentní spolehlivost, někde se mluví dokonce o devětadevadesáti procentech. V tomto případě předčí kondom asi jediné, a to sexuální zdrženlivost, tedy žádný sex.

Setkaly jste se někdy s některou z těchto výmluv?

Reklama

Načítám