Hlavní obsah

Podzimní trendy v praxi. Těšte se na kostky i XXL pleteniny

Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zapomeňte na termín „módní diktát“. Sezonní trendy nepřicházejí s ambicí od základu překopat váš šatník. Jejich úkol je mnohem prostší – nabídnout vám nové módní příležitosti. Jak se stavíte k podzimní kostce, manšestru nebo zvířecím potiskům?

Článek

Milníkem každého, koho baví móda, je střídání sezon a s ním související příchod nových trendů. Po módních hitech jara/léta přicházejí čerstvé kolekce, stvořené pro podzim a nadcházející zimu. A právě z těch vybírala stylistka Renáta Čermáková následující komplety. 

Zvířata jako módní vzor

Při tvorbě podzimních kolekcí se návrháři až nápadně často uchylovali ke kopírování vzoru, který můžete najít na srsti zvířat. Nejrozšířenějším potiskem je momentálně leopardí, těsně v závěsu se ale drží i hadi a zebry. Pokud vás proto šelmy v šatníku dvakrát neberou, klidně to zkuste s jiným zvířátkem. Jestliže s leopardem naopak nemáte sebemenší problém, pozorně si prohlédněte košilové šaty, které má na sobě modelka. Nosit se dají způsobně zapnuté i z poloviny otevřené a zkombinované s kalhotami. Módní kreativitě zdar!

Foto: Eva Malúšová

Na foto: košilové šaty (Zara, 1299 Kč), kalhoty (Lindex, 999 Kč), semišová kabelka (Mango, 2999 Kč), náušnice (H&M, 139 Kč), tenisky (Zara, 999 Kč)Foto: Eva Malúšová

Objemné pleteniny

Mluvit v souvislosti s podzimními trendy o pleteninách se zdá téměř zbytečné. Letos se ale budou nosit opravdu ve velkém. A když říkáme ve velkém, nemyslíme tím jen to, že najdete v obchodech x kusů na každém metru čtvrtečním. Řeč je o objemných oversized svetrech, které mohou být i pořádně prodloužené. Dobrá zpráva? Na záda vám opravdu nepotáhne. A s čím takové giga pleteniny kombinovat? Z módního hlediska jsou ideální kontrastní jemné kousky. Zkuste spárovat třeba XXL svetr s oblíbenou lehkou sukní!

Foto: Eva Malúšová

Na foto: prodloužený svetr (Zara, 899 Kč), sukně (Zara, 1999 Kč), kabelka (Mango, 1299 Kč), kotníkové boty (Mango, 1299 Kč)Foto: Eva Malúšová

Návrat známého materiálu

Buď vás bude bavit, nebo se zapřísáhnete, že nic podobného si nikdy neobléknete. Manšestr nenechá nikoho chladným, ačkoli někteří z vás si budou pamatovat doby, kdy měl tuto vroubkovanou látku v šatníku snad každý druhý (záměrně nepíšeme každá druhá, v manšestru totiž jeli i pánové). Pokud s tímto materiálem teprve začínáte, můžete se pustit do opatrné kombinace saka s oblíbenými džínami. Řadíte-li se k módně pokročilým, klidně vyzkoušejte odvážný mix s dalším retro hitem, sametovými kalhotami, který doporučuje stylistka Renáta Čermáková.

Foto: Eva Malúšová

Na foto: manšestrové sako (Zara, 2299 Kč), tílko (Zara, 699 Kč), náušnice (Mohito, 249 Kč), kabelka (Mango, 799 Kč), sametové kalhoty (Zara, 699 Kč), boty (Mango, 1599 Kč)Foto: Eva Malúšová

Kostkománie

Velké oblibě se budou těšit i kostky, s jejichž dávkováním se také nemusíte držet při zdi. Co zkusit komplet kalhot a stejně laděné košile? Žádaným artiklem budou také kostkované kabáty, kterých najdete v podzimních kolekcích opravdu požehnaně. A ty mimochodem vypadají skvěle i v kombinaci se super jednoduchým oblečením.

Foto: Eva Malúšová

Na foto: kabát (Bershka, 1999 Kč), košile (Bershka, 699 Kč), brýle (Lindex, 349 Kč), kalhoty (Bershka, 599 Kč), boty (Zara, 999 Kč)Foto: Eva Malúšová

Vlivy Divokého západu

Ne, nemusíte sahat po třásních a obejdete se i bez kovbojského klobouku. Vlivy Divokého západu na současnou módu jsou spíše jemné a tuto éru připomínají jen díky několika prvkům. Nesnažte se proto o přílišnou doslovnost – je přece rok 2018 a nikdo nechce, aby jeho outfit připomínal dobový kostým. Trend můžete do šatníku vpašovat třeba s pomocí propínacích šatů s detaily, charakteristickými pro western styl, a klidně je po vzoru stylistky doplňte „honáckou“ huňatou bundou.

Foto: Eva Malúšová

Na foto: šaty (Mango, 1599 Kč), bunda (Mango, 2299 Kč), náhrdelník – choker (Bershka, 149 Kč za set), kožené boty (Mango, 2999 Kč)Foto: Eva Malúšová

Náš tým

  • Modelka - Jolana Zemanová (Czechoslovak Models)
  • Styling - Renáta Čermáková
  • Vizáž - Linda Chudomelová

Na který podzimní trend se těšíte nejvíce? Napište nám!

Reklama

Související témata:
Továrna

Načítám