Hlavní obsah
Foto: MShev, Shutterstock.com

Foto: MShev, Shutterstock.com

Letos se urodilo? Nevíte, co se zeleninou? Připravte pomazánku, kterou dům dá. Je skvělá na topinky!

30 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 misku
  • 4 lžíce ostrého kečupu
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžíce čerstvé bazalky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 špetka muškátového květu
  • 1 lžička chilli
  • 1 lžička soli
  • 2 ks cibule
  • 5 lžic oleje
  • 4 ks rajčat
  • 1 ks cukety
Neobsahuje alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Oloupanou, vydlabanou cuketu pečte na oleji doměkka. Vychladlou dužinu potom nasekejte (rozmixujte).

02.

Drobně pokrájejte asi čtyři rajčata (můžete je oloupat a vydlabat). Na oleji opečete nadrobno pokrájené cibule dosklovata.

03.

Cuketu, rajčata a cibuli smíchejte dohromady, dokořeňte solí, chilli, muškátovým květem, česnekem, bazalkou, pepřem a ostrým kečupem.

Tip: Je to výborná pomazánka na topinky a navíc ji můžete klasickým způsobem (při nadúrodě) zavařit do sklenic.

Související témata:

Načítám