Hlavní obsah

Tvrdil, že chodí na pivo...

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Zpočátku jsem manželovi pivo tolerovalaFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mám manžela, vzali jsem se teprve loni, a to po 12letém partnerství. Chodili jsme spolu asi dva roky, pak jsme si koupili rodinný dům, auto a pořídili si dítě. Zní to jako pohádka, ale opak je pravdou.

Článek

Tenkrát, když jsem byla těhotná, přítel začal chodit každý víkend na pivo a vracel se k ránu. Strašně mi to vadilo, ale pořád jsem si říkala, že se to určitě změní. Pořád to ale pokračovalo. A úplnou náhodou jsem zjistila, že mě podvádí.

Našel si nějakou holku, která ještě studovala a jezdili spolu ráno autobusem. Byla to rána pod pás, nezmohla jsem se na nic jiného než mu nechat dopis a i s malou odejít ke své sestře. On mi pak volal a já čekala, že se mi bude omlouvat a chtít mě zpátky, ale opak byl pravdou. Řekl, že neví, jestli mě ještě miluju, a že neví, se kterou chce zůstat.

Čekala jsem, jak se rozhodne

Dávala jsem mu čas na rozmyšlenou a asi po týdnu jsem se musela vrátit domů, protože jsem dál u sestry zůstat nemohla. Jenže on se pořád nemohl rozhodnout a trvalo to asi tři měsíce, než mi to řekl na rovinu. Chce zůstat s námi. Tak jsem byla šťastná a zamilovaná. V té době jsme si opravdu vyříkali, co komu na tom druhém vadí, a oba jsme pochopili, že je velice důležité o takových věcech mluvit.

Začalo se nám dařit, řekla bych, až moc. Milovali jsme se a pořídili jsme si druhé dítě. Říkala jsem si, že i ta nevěra byla k něčemu dobrá, jak posilnila náš vztah. Věřila jsem mu. Až do předloňska.

V té době jsme před Vánocemi vyhořeli. Měli jsme starosti a nervy, co bude dál. Byl únor, koukala jsem na televizi, když mu došla esemeska. Nekontroluji mobil, ale nějak mě to přemohlo a já se podívala a nestačila se divit. Psala mu nějaká žena ve smyslu „Miláčku...". Byla jsem z toho tak v šoku.

Vzbudila jsem ho a chtěla vysvětlení. Začal mi říkat, že to není tak, jak já si myslím, že ji nezná, že to byl jen flirt přes internet, že si píšou, ale nikdy se prý neviděli. Pak odjel do práce na noční a ještě mi odeslal SMS, že mě miluje.

Každý večer jsem mu volala, abych se ujistila, že je v práci. Asi po dvou dnech jsem se mu nemohla dovolat, tak jsem zavolala přímo do práce na dílnu, a ejhle! On tam nebyl a přitom odjel v 6 hodin a bylo půl deváté... Divné, že? Za chvíli mi volal, prý jestli jsem mu nelezla do mobilu, že ho měl vypnutý a že je v práci zavřený v boudě s kamarádem atd.

Nevím, co si mám myslet

Myslím si, že se s ní sešel a musel s pravdou ven. Asi jí řekl, že končí. Ale mně řekl, že ji nezná. Tak nevím, co si mám myslet. Dneska je tomu skoro rok a já začínám mít depky. Blíží se totiž zase únor... A co jsem neudělala? Zase jednou po dlouhém čase jsem mu vlezla do mobilu. Psal tam nějaké holce z práce, že jí vrátí klíče (asi od nějaké skříňky s nářadím), ale za hubičku. Tak nevím, jak to všechno je a jestli s ním neztrácím čas.

Vím, že to nemuselo nic znamenat. Ale když to čtete a víte, že je to váš manžel, který to píše jiné ženě, není to nic příjemného. Teď mi nezbývá nic jiného než čekat, co z toho bude. Vztah? Asi budu muset od něj odejít, jinak se utrápím. Vím, že mě miluje a děti zbožňuje. Je skvělý táta, bere nás na výlety, ulehčí nám vše, co jde, ale... nevím, co hledá. Jestli si chce dokazovat, že na to má? Že o něj ženy ještě stojí? Sama nevím...

Reklama

Související témata:

Načítám