Hlavní obsah

Pro někoho odpad, pro jiného poklad: Šik outfity ze sekáče

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Doby, kdy v sekáčích nakupovali jen ti, co si nemohli dovolit dražší oblečení z konfekce, jsou dávno pryč. Dnešní trendy vyzývají k recyklaci! A protože kousky z druhé ruky představují jednu z cest k udržitelnějšímu světu, ukážeme vám, jaké poklady můžete objevit v českých second handech.

Článek

Originální věci do šatníku většinou neseženete v komerčních řetězcích, skrývají se totiž mnohem častěji za dveřmi obchodů se zbožím, které předchozí majitelé vyřadili ze své skříně. Zdejší nabídka pokrývá i aktuální módu a navíc ji seženete za hubičku!

Oslnivý třpyt

Metalické odlesky patří podle návrhářů mezi hlavní trendy letošní sezony. Chcete s nimi uspět? Pořiďte si stylové kalhoty, které splňují vize světových designérů. Spolu s pruhovanou halenkou a béžovým kabátkem budou vypadat skvěle. Podobný outfit si rozhodně neschovávejte pro speciální příležitost, s čistým svědomím v něm vyrazte do práce či s kamarádkou na kafe.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: náušnice Lindex (prodává Sekáč Černošice), 50 Kč; kabát KRY (prodává Textile house second hand), 340 Kč; halenka Massimo Dutti (prodává Megasekáč Radotín), 179 Kč; kalhoty Topshop (prodává Druhá vlna), 299 Kč; kabelka Medicine (prodává Fashion Charity Shop), 100 Kč; mokasíny Zara (prodává Fashion Charity Shop), 300 KčFoto: Jakub Jurdič

Huňatý kabát v hlavní roli 

O kabátech připomínající beránčí srst se v módní branži mluví hodně nahlas. Heboučký materiál vám zaručí absolutní pohodlí, ochrání vás před nepříjemnými mrazíky a navíc se hodí k teniskám i botám na podpatku. Jestliže před nohavicemi upřednostňujete spíš šaty, nezapomeňte na moderní kozačky v délce nad kolena. I na ně narazíte v sekáči.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: kabát (prodává Bellitex), 350 Kč; top Comtessa (prodává Sekáč Černošice), 80 Kč; kabelka Textile house second hand, 100 Kč; kozačky Atmosphere (prodává Druhá vlna), 299 KčFoto: Jakub Jurdič

Večerní look

Sezona vánočních večírků a dalších slavnostních událostí už se pomaličku blíží. Než se tedy začnete poohlížet po vhodném modelu v běžných obchodech, udělejte si průzkum i jinde. V second handu seženete kompletní look za pár stovek. Vyzkoušejte třeba elegantní kalhoty s puky, originální top a krátký kožíšek. Pokud nebudete mít štěstí na obuv ve své velikosti, zapátrejte ve vlastním botníku nebo ji kupte u své oblíbené značky.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: náušnice Tak trochu jiný sekáč, 50 Kč; kožíšek Camaieu (prodává Tak trochu jiný sekáč), 400 Kč; top Coast (prodává Druhá vlna), 99 Kč; kalhoty Mango (prodává Fashion Charity Shop), 200 Kč; kabelka Tak trochu jiný sekáč, 120 Kč; boty Zara, 899 KčFoto: Jakub Jurdič

Náš tým 

  • Foto - Jakub Jurdič
  • Modelka - Adéla J. (Crush Models)
  • Styling - Jan Boublík
  • Vizáž - Jana Zimandlová

Za zapůjčení oblečení děkujeme second handům Fashion Charity Shop, Klub svobodných matek, Dukelských Hrdinů 34, Praha 7; Sekáč Černošice, Dobřichovická 1016, Černošice; Textile house, Charvátova 11, Praha 1; Megasekáč Radotín, Výpadová 1147, Radotín; Druhá vlna, Jugoslávská 10, Praha 2; Bellitex, Žitná 1921, Praha 2; Tak trochu jiný sekáč, J. Želivského 1882/6, Praha 3

Načítám