Hlavní obsah

Ikonické boty slavných návrhářů: Kde sehnat levnější verzi?

Foto: Kaspars Grinvalds, Shutterstock.com

Foto: Kaspars Grinvalds, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Boty jsou vášní mnoha žen a těm největším shopaholičkám nesmí chybět ve sbírce ani luxusní modely v ceně pražského nájmu. Pojďte se s námi podívat na ikonické střevíčky, sandálky i mokasíny. Prozradíme vám, kde seženete podobné a o dost levněji.

Článek

Vzhledem k vysoké pořizovací částce sice nejsou určeny všem, ale pokud si je nemůžete dovolit a přesto se vám líbí, nesmutněte. V klasických obchodech s módou prodávají téměř totožné kousky za mnohem přijatelnější peníze. Bez jakého páru se neobejdete?

Lodičky od Blahnika

Když se Carrie Bradshaw vdávala po letech milostných peripetií za pana Božského v prvním filmu Sex ve městě (2008), musela mít samozřejmě něco modrého. A do střevíčků od španělského návrháře Manolo Blahnika (78), které obula, se zamilovala nejedna divačka. Dodnes jsou vyhledávaným artiklem (hlavně kvůli svatbám) a v roce 2014 v nich kráčela k oltáři i americká influencerka Olivia Palermo (35).

Foto: Archiv firem

Zleva: Manolo Blahnik, 26 145 Kč; Jenny Fairy (prodává CCC), 899 Kč Foto: Archiv firem

Pantofle od Hermès

Světlo světa spatřily poprvé v roce 1997 díky specialistovi na luxusní obuv jménem Pierre Hardy (65), který je pro značku Hermès navrhnul. Ikonické pantofle Oran, pojmenované po přímořském městě v Alžírsku, ovšem nenosí jejich majitelky pouze na pláž, ale staly se součástí všech letních volnočasových outfitů. Sluší jim kombinace s rozevlátými šaty a sukněmi, ale i džínami, a přestože Hermès přichází každý rok s novým designem, nejoblíbenější zůstává nadčasová verze v černé, bílé a hnědé barvě.

Foto: Archiv firem

Zleva: Hermès, 13 899 Kč; Tamaris, 1199 Kč Foto: Archiv firem

Louboutinova červená podrážka

Pokud by se mělo hlasovat o nejvíce sexy lodičky světa, hlavní cena by připadla černým lakovkám značky Christian Louboutin. Na noze vypadají skvěle, ale o pohodlí už řeč být nemůže. Delší chůze na vysokých jehlových podpatcích dá zabrat i ženám, které s ní mají bohaté zkušenosti. Na významné společenské události se ovšem hodí perfektně, proto má střevíčky se signifikantní červenou podrážkou v botníku snad každá hollywoodská hvězda. Tyto nesou označení Pigalle, stejné jako čtvrť v Paříži známá pro svůj bohatý noční život a kabaret Moulin Rouge.

Foto: Archiv firem

Zleva: Christian Louboutin, 15 340 Kč; Kazar, 2490 Kč Foto: Archiv firem

Gucciho mokasíny

Gucci jde proti proudu a nad roztodivnými kolekcemi této italské značky sice možná mnozí kroutí hlavou, ale ve svém repertoáru má kousky, které se prodávají jako na běžícím pásu. V roce 2015 předvedl Alessandro Michele (48) svou první dámskou kolekci jako kreativní ředitel módního domu Gucci. Figurovaly v ní i chlupaté mokasíny s volnou patou, které se staly takřka okamžitě hitem sociálních sítí. Zateplené boty v nadcházející sezoně zřejmě neužijete, k sehnání jsou však i v letním podání.

Foto: Archiv firem

Zleva: Gucci (prodává Farfetch), 15 020 Kč; Asos, 820 Kč Foto: Archiv firem

Kouzelný Chanel 

Nadčasové dvoubarevné lodičky navrhla v roce 1957 samotná Coco Chanel (†87) a dodnes patří mezi nejžádanější páry bot. Ostatně není se čemu divit. Díky kontrastnímu zpracování dokážou svým nositelkám opticky prodloužit nohy a zároveň zmenšit chodidla. Tento elegantní a univerzální model využijete na formální příležitosti i pro běžný den. Na stabilním blokovém podpatku se bude totiž pohodlně chodit i ženám, které upřednosťnují balerínky či mokasíny.

Foto: Archiv firem

Zleva: Chanel, 19 310 Kč; Dune London (prodává Zalando), 2760 Kč Foto: Archiv firem

Tak co, máte vybráno a nechce se vám čekat, než otevřou obchody?  Přečtěte si, jak nakupovat boty na internetu. 

Reklama

Související témata:

Načítám