Hlavní obsah

5 tipů, jak ušetřit za oblečení, ale přesto obnovit šatník!

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Reklama

Často si pořizujete nové módní kousky a navíc se nejednou necháte zlákat slevami? Pak vaše skříně pravděpodobně praskají ve švech. Ale dá se to dělat i jinak. Víte, jak si obnovit šatník a zároveň ušetřit peníze i místo?

Článek

Také se často necháte při módních nákupech unést magickými nápisy Slevy či Megavýprodej? Pak se vám v šatníku pravděpodobně skrývají i kousky, které téměř neobléknete, protože nemáte k čemu nebo rychle vyšly z módy a vám je líto je vyhodit. Proto než zase na konci prázdnin naběhnete do obchodu na letní slevy, přečtěte si, jak si udělat radost, a přesto příliš neutrácet.

1. Držte se zkrátka a přemýšlejte

Dobře víte, že byste neměly podléhat každému jen trochu pěknému zlevněnému modelu. Vždy pečlivě uvažte, zda nový kousek opravdu unosíte. Touha po novém úlovku za super cenu je zcela pochopitelná, ale může se snadno stát, že koupíte pouze další „hadr“, který se při prvním praní sepere a vy už ho na sebe nevezmete, nebo doma zjistíte, že se vám vlastně ani tak moc nelíbí. Když už za slevami vyrazíte, poohlédněte se jen po kvalitním zboží z nadčasových a přírodních materiálů, o kterém budete vědět, že nakonec nezůstane zapadlé na dně skříně.

Foto: Standret, Shutterstock.com

Nenechte se zlákat každým nápisem Sleva a své úlovky pečlivě zvažte – poraďte se třeba s kamarádkou, která vás dobře znáFoto: Standret, Shutterstock.com

2. Využijte chytře věci, které už máte

Skvělý trik je také v tom, že pro další novinky nemusíte nutně hned do obchodu. Stačí totiž projít skříň, zamyslet se nad tím, co už máte, a poskládat si několik nových outfitů. Jistě máte oblíbené kombinace, po kterých sáhnete každé uspěchané ráno, ale tentokrát zkuste spojit kousky, které zatím společně nenosíte. Přidejte k nim i doplňky a nové sestavy si nafoťte. Uvidíte, že vám udělají radost a dodají vám odvahu k dalšímu kombinování.

3. Pozvěte si stylistu

Nevíte si se sestavováním nových outfitů ze stávajících věcí rady? A už vás někdy napadlo poradit se o svém šatníku s odborníkem na módu? Šikovný stylista či stylistka dokážou perfektně restartovat váš pohled na oblečení a doplňky, které máte ve skříni, a vám se tak otevřou nové možnosti. Tak schválně, kdo z vás má doma na ramínku pěknou sukni či halenku, u které řeší, že ji nemá k čemu nosit? Stylista vám ukáže, jak ji skvěle unosit, případně vám poradí, co dokoupit. Někdy stačí jen drobnost, kterou užijete i v dalších nových outfitech.

Foto: G-Stock Studio, Shutterstock.com

Stylistka vám doma pomůže protřídit šatník a poskládá zcela nové outfityFoto: G-Stock Studio, Shutterstock.com

4. Udělejte si bazar s kamarádkami

Novým závanem v šatníku mohou být také kousky, které vás nebudou stát ani korunu. Zkrátka je jen vyměníte s kamarádkami. Je totiž dost pravděpodobné, že i ony mají doma pár věcí, které se jim okoukaly, nebo si je koupily v domnění, že do nich zhubnou. Uspořádejte si tedy odpoledne či večer u skleničky, vytáhněte vyřazené oblečení i doplňky a nabízejte a zkoušejte. A přitom vás určitě pobaví typologie žen podle toho, jak nakupují.

5. Zkuste second handy

Skvělým zdrojem nového oblečení, na které nepadne větší část výplaty, jsou také second handy. I tam si totiž můžete udělat radost za málo peněz v každém věku – a možná budete mile překvapené, jak kvalitní a nadčasové kousky se tu dají najít. Zkuste se poradit s někým, kdo se v obchodech z druhé ruky trochu vyzná, případně se na internetu podívejte na recenze větších second handů. Navíc vás bude hřát pocit, že jste neutratily peníze za fast fashion.

Reklama

Načítám