Hlavní obsah

Šatník Petry Špindlerové: Kalhoty ze sekáče i kabát Burberry

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přírodní materiály i barvy, hedvábné šátky, klobouky, kalhoty ze sekáče či po kamarádce, ale i móda z fair trade obchodů. To jsou v kostce skvosty ze šatníku herečky Petry Špindlerové. Pojďte do něj nahlédnout.

Článek

Jste zastáncem hesla, že oblečení se má recyklovat a nic se nemá zbytečně vyhazovat? Pak bude herečka Petra Špindlerová (48) nejspíše vaše spřízněná duše. Její šatník je totiž protkaný nadčasovými kousky ze second handů, oblečením zděděným po kamarádkách nebo i teniskami po synovi. Převážně v něm ale najdete skvosty z Indie, kterou herečka miluje a od konce 90. let pravidelně navštěvuje. To je také poznat, už když k ní vejdete do bytu. Pohled upoutají krásná zákoutí s různými indickými polštáři, dekami, závěsy z látky určené na sárí i malý oltář v rohu obývacího pokoje, který zdobí fotky její duchovní učitelky Ammy. Zde Petra s oblibou medituje.

Šátek pro každou příležitost

V šatníku Petry Špindlerové najdete hlavně přírodní materiály i barvy. „Mám ráda všechny odstíny hnědé, ale hlavně béžovou zvanou camel. Hodně nosím i černou. Co je pro mne ale typické, že téměř každý outfit doplním šátkem,“ říká herečka a asi vás nepřekvapí, že většina z nich pochází z Indie. Tu poprvé navštívila se svým bývalým mužem v roce 1999. Nyní už tam jezdí i se svými dětmi Kryštofem (15) a Kristýnkou (13).

Foto: Jakub Jurdič

Halenku i šátek si Petra dovezla z Indie a kalhoty má ze second handuFoto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Šaty z butiku Nila donutil Petru koupit syn Kryštof (15), který jí řekl, že by v nich měla chodit častěji, protože jsou v hippie stylu a mají super barvuFoto: Jakub Jurdič

Tenisky po synovi

V době pandemie trávila hodně času doma, obstarávala děti a do toho pracovala hlavně přes internet. „Naštěstí mne živí i můj hlas, takže jsem on-line přednášela rétoriku, předcvičovala jógu, ale i namlouvala audioknihy. Také jsem psala knihu o svých cestách, vyjde v nakladatelství Albatros,“ vysvětluje Petra a dodává, že za celou tu dobu si do šatníku nic nového nekupovala. Maximálně prý zdědila tenisky, které odmítl nosit její syn, stejně jako vlastní několikery kalhoty, jež jí darovala kamarádka. Herečka totiž nemá ráda plýtvání a rychlou módu z běžných řetězců.

To ovšem neznamená, že v její skříni nenajdete i takové kousky. Ovšem vybírá jen ty nadčasové, které jí pak vydrží opravdu dlouhá léta, jako je například bílá košile značky Gap, klobouky od firem Levi´s (má ráda i Tonak), ale též ikonický trenčkot luxusní britské značky Burberry, který prý nosila během pandemie přes pyžamo či tepláky na venčení psů.

Foto: Jakub Jurdič

Mezi oblíbené kousky patří také nadčasový trenčkot Burberry, který herečka nejraději nosí v kombinaci s džínami a bílou košilí. Tenisky Converse má po synoviFoto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Herečka ráda nosí klobouky v pánském stylu. Na fotografii je můžete vidět pod obrazem oblíbence Roberta Redforda, který pro Petru namaloval její synFoto: Jakub Jurdič

Náš tým

Vizáž – Marika Trávničková

Foto - Jakub Jurdič

Klobouky v pánském stylu najdete také u zpěvačky Kamily Nývltové.

Reklama

Načítám