Hlavní obsah

Proč o mě nestojí? Tohle je 5 důvodů, za které nemůžete

Foto: Nikodash, Shutterstock.com

Je těžké nebrat si odmítnutí osobně, ale pokuste se o to. Většinou to opravdu není vaše chybaFoto: Nikodash, Shutterstock.com

Reklama

Zažil to asi každý. Někdo se vám líbí, seberete odvahu, začnete flirtovat, ale odezva není žádná. Neberte to osobně, nejspíš není chyba ve vás! Dost možná nemá zájem z důvodů, které nesouvisí s vámi.

Článek

Jsem moc tlustá? Nebo ošklivá? Řekla jsem něco trapného? Proč o mě nemá zájem? Co je se mnou špatně? To jsou otázky, které asi víří hlavou všem ženám, které se právě setkaly s odmítnutím. Brát si to ale osobně je chyba. „Je příliš mnoho faktorů, které ovlivňují výběr partnera, a většinu z nich nemůžete nijak ovlivnit. Popravdě málokdy to má něco společného s vámi,“ říká britská sexpertka Tracey Cox.

Za jeho nezájmem může být podle Tracey Cox například následujících pět věcí.

1. Připomínáte mu někoho, koho nemá rád

Od okamžiku, kdy se narodíte, začne váš mozek schraňovat data o lidech z vašeho okolí. A začne je třídit na ty, které máte rádi, protože jsou na vás milí, a na ty, co rádi nemáte, protože vám nějak ublížili. Problém je v tom, že mozek bohužel zobecňuje. „Pokud tedy dvě třetiny lidí, s nimiž nemáte dobrou zkušenost, měli huňaté výrazné obočí, podvědomě se takovým lidem budete vyhýbat,“ vysvětluje Tracey Cox.

Jakmile potkáte potenciálního partnera, váš mozek začne kontrolovat znaky, které spadají do kategorie „lidi, které mám rád“ a ty do „lidi, která nemám rád“. A čím víc pozitivních znaků najde, tím víc to mezi vámi zajiskří.

Takže, pokud vás někdo neshledává atraktivní, může úzce souviset s tím, že mu bohužel připomínáte lidi, s nimiž nemá dobrou zkušenost.

Foto: Sjale, Shutterstock.com

Je spousta faktorů, které ovlivňují výběr partneraFoto: Sjale, Shutterstock.com

2. Nevoníte mu

Lidský nos reaguje na feromony každého, s nímž přijdete do styku. A feromony jsou vlastně jakousi smyslovou obdobou otisků prstů – každý člověk má svou unikátní, jedinečnou a nenapodobitelnou vůni. A ta je pro vás buď vhodná, nebo nevhodná.

Když tedy potkáte někoho nového, váš nos nasaje jeho vůni a čichové centrum ji vyhodnotí. A buď ve vás vyvolá touhu, nebo ne. „A vašemu čichu je všechno ostatní jedno. Nezáleží mu na tom, že je to po letech vaše první rande, nevšímá si ani toho, jak hezký, chytrý, zábavný a úžasný váš protějšek je. Pokud jeho vůně není ta pravá, máte smůlu,“ upřesňuje Tracey Cox.

3. Špatné načasování

Záleží také na tom, jaké období zrovna váš protějšek prožívá. Pokud má někdo trable, zrovna dostal kopačky nebo přišel o práci, má sklony podceňovat svoji atraktivitu a naopak přeceňuje přitažlivost ostatních. Je smutný, potřebuje útěchu a obejmutí a není již tak vybíravý v tom, kdo mu tohle poskytne. Jednoduše řečeno, je celkem snadné takového člověka sbalit.

„Narazíte-li ale naopak na někoho, kdo vyhrál v loterii a plánuje cestu kolem světa, můžete vypadat sebelépe, nejspíš si vás vůbec nevšimne, protože jeho pozornost upoutalo něco úplně jiného,“ říká Tracey Cox.

Foto: Stokkete, Shutterstock.com

Málokdy je chyba skutečně na vaší straně, jen se k sobě prostě moc nehodíteFoto: Stokkete, Shutterstock.com

4. Špatná část měsíce

V různých fázích měsíce ženy různě voní. Jinak voníte, když máte ovulaci, zcela jinak pak, když nemáte plodné dny. A experimenty ukazují, že muži vnímají ženy jako mnohem atraktivnější, právě když ovulují.

Tohle jednoduše nemáte šanci ovlivnit, dneska mu možná nevoníte, ale za týden by bylo všechno úplně jinak.

5. Nefunguje polibek

Polibek je vlastně jakýsi test. Když to jiskří při líbání, bude to jiskřit i v posteli (nejspíš). Pokud je mezi vámi chemie, při polibku ji pocítíte. „Není to vůbec od věci. Když by totiž nefungovalo něco tak základního, jako je polibek, proč by mělo fungovat to ostatní,“ dodává Tracey Cox.

Jak zvládáte, když ten, kdo se vám líbí, o vás nemá zájem?

Reklama

Související témata:

Načítám