Hlavní obsah

Proč si nechat ustřihnout ofinu? Omlazuje a je stylová

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klasická rovná, delší hustá, krátká prostříhaná nebo ležérní dlouhá. Můžete ji nosit na střed nebo ledabyle přehodit na stranu. Ne každá ofina vám ale bude slušet. Co byste měla zvážit, než se vydáte ke kadeřníkovi?

Článek

Ofina je pro každého, jen je potřeba vzít v úvahu tvar obličeje, typ vlasů a váš osobní styl. Nosíte-li ráda rozevlátý navlněný účes, neprostříhaná a rovně střižená nebude nic pro vás. Ta se hodí pro těžké, rovné a husté vlasy. Vyberte si střih vám na míru a inspirujte se u slavných krásek!

Rovná se nehodí ke kulatému obličeji

Rovně střižená ofina těsně na obočí nebo těsně pod je klasika. Pokud ji necháte lehce prostříhanou a „neupravenou“, nikdy nezklame a její směr, z rovné na stranu jako patku, můžete měnit podle nálady. A když ji rozhrnete uprostřed, v okamžiku máte sexy ofinu jako Brigitte Bardot (83). Pokud jste ohledně vašeho stylu vlasů nerozhodná, nebo ho ráda měníte, zvolte právě tuhle variantu.

Máte-li husté a rovné vlasy, inspirujte se herečkou Jessikou Biel (36), která nosí ofinu hustou a zastříhnutou přesně do roviny, lehce pod obočí. Zdůrazňuje to především oči, ale celkově vyniknou rysy obličeje. Jde o střih, který nebude slušet všem tvarům obličeje, a to zejména tomu kulatému. Nejvíce prospěje těm, kdo mají srdcovitý tvar, to znamená širší čelo a užší bradu. V úvahu však musíte vzít i to, že tento účes bude vyžadovat více péče. Uhlazeného looku dosáhnete, když vlasy vyfoukáte přes kulatý kartáč.

Foto: Profimedia.cz

Na foto (zleva): Alessandra Ambrosio (37) a Jessica Biel (36). Ta první ofinka je prostříhaná, té druhé se dřív říkalo „na kastrol“ a nesluší každémuFoto: Profimedia.cz

Kratičká – jen pro odvážné

Prostříhaná a zubatá mini ofina, s jakou překvapila na začátku roku 2018 Emma Watson (28), je rozhodně jedním z nejvíc stylových účesů, který si můžete letos dopřát. Na rozdíl od klasické přitahuje tzv. „baby“ ofina na obličej více pozornosti a nechává vyniknout očím. „Krátká ofina je vhodná pro pravidelný oválný obličej. U něho si můžete dovolit krátkou a vyloženě rovnou. Pokud obličej není dokonale oválný, ale spíše plnější, ovál by měla dotvářet ofina kratším středem a delšími boky,“ říká Jan Těšík, vlasový stylista Nivea.

Vypadá skvěle jak k delším vlasům, tak i ke kratšímu mikádu. Pokud nechcete vypadat až příliš extravagantně, noste zbytek vlasů jemně navlněný ve stylu „právě jsem se probudila“. Co se týče stylingu, stačí ofinu prsty rozhrnout a nanést trochu laku nebo vosku, aby zůstala na svém místě.

Jedinou nevýhodou je, že pokud se pro ni rozhodnete, není cesty zpět. Klasickou ofinu můžete vždycky trochu zkrátit nebo jinak upravit, ale tuhle kratičkou opravdu ne. Jde o look, který byste měla dobře promyslet a následně nosit sebevědomě jako tyhle dvě krásky!

Foto: Profimedia.cz

Na foto (zleva): Emma Watson (28) a Vanessa Hudgens (29). Jakmile ji jednou ostříháte, ničím ji nezamaskujete a pár týdnů až měsíců si počkáte, než doroste. Dobře si to rozmysleteFoto: Profimedia.cz

Přerostlá ofina zužuje tvář

Asi nejvíc ikonická, která kdy byla a bude, je „curtain fringe“, přerostlá ofina, která rámuje obličej. Oblíbila si ji například Alexa Chung (34), zpěvačka Camila Cabello (21) a stále se k ní vrací i Jennifer Lopez (49). „Slušet bude nejvíc kulatému obličeji, který opticky prodlouží,“ radí kadeřnice Petra Polívková. Nejlíp bude vypadat s pěšinkou uprostřed, ale můžete ji nosit i na stranu. Skvělé je na ní i to, že pokud vás bude štvát, půjde vám, za pomoci laku a gelu, stáhnout do culíku.

Foto: Profimedia.cz

Na foto (zleva): Jennifer Lopez (49) a Camila Cabello (21). Přerostlá ofina s pěšinkou uprostřed opticky protáhne obličejFoto: Profimedia.cz

Jak nosit ofinu? Inspirujte se modelkami a herečkami!

Foto: Profimedia.cz

Na foto (zleva): January Jones (40) nosí rovně střiženou ofinu rozhrnutou na středu, která ji omlazuje nejméně o deset let. Emma Stone (29) dává přednost ležérní delší patceFoto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Na foto (zleva): Klasická, ne příliš hustá ofina v podání Halle Berry (52) nebo Dakoty Johnson (28)Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Na foto (zleva): Ani ženy s kudrnatými vlasy se nemusí ofině vyhýbat. Krátké kudrliny lemující obličej jsou trendy víc než kdy dřív. Takhle je nosí například zpěvačka Ciara (32). Modelka Rosie Huntington-Whiteley (31) nosí naopak klasickou ofinu, která ji zjemňujeFoto: Profimedia.cz

Na jakou ofinu byste si nikdy netroufly vy? A která se vám nejvíc líbí?

Reklama

Související témata:

Načítám