Hlavní obsah

Prodloužení vlasů. Zkuste super novinku!

Foto: shutterstock.com

Vlasy se nejen prodlouží, ale také zhoustnouFoto: shutterstock.com

Reklama

Krásné, husté a dlouhé vlasy? Ano! Za 45 minut. A navíc nejnovější metody prodlužování vlasů slibují šetrnější zacházení a dlouhou trvanlivost. Jestli je tomu opravdu tak, jsem se jela přesvědčit na vlastní kůži. Podívejte se na mou videoreportáž!

Článek

Před deseti lety jsem si nechala prodloužit vlasy tzv. trubičkovou metodou. Po tříhodinovém sezení u kadeřníka jsem odcházela s krásnými po pás dlouhými loknami a naprosto spokojená. Má spokojenost se ale postupem času vytrácela. Vlasy se zacuchávaly, trubičky vzhledem ke své velikosti byly vidět a při prvním sundání jsem se málem rozplakala nad tím, jak mám zničené své vlastní vlasy. Přesto jsem je vydržela nosit asi rok a půl. Poté jsem se musela nechat ostříhat nakrátko, aby se mé vlasy znovu zmátořily. Zařekla jsem se, že už nikdy si nenechám vlasy prodloužit.

A ejhle. Nechala jsem se přemluvit odborníkem, specialistou na metodu "Ring", že tohle je prý úplně jiné kafe. A tak vám přináším svou reportáž z místa činu a své postřehy bezprostředně po prodloužení. Jak to doopravdy s metodou Ring je a co vás čeká a nemine?

Krok první: příprava

V současné době jsou na trhu cca 4 metody. Na výběr jsou vlasy evropské (středoevropské, španělské a italské), asijské, nově ukrajinské nebo umělé (ty se téměř nepoužívají). Mohou být různě upravené (trvalá, barvení apod., ale platí, čím méně ondulací, tím lépe, a čím více úprav, tím jsou dražší). K přípravě patří konzultace o stavu vašich vlasů. Z vlastní zkušenosti sáhněte raději po kadeřníkovi, který následně dokáže upravit účes, než po někom, kdo si právě udělal kurz prodlužování. Jen profesionál také dokáže určit nejvhodnější vlasy právě pro vás. Ty by se co nejvíce měly podobat kvalitě vlasů vašich, aby byl výsledný efekt přirozený a dokonalý.

Krok druhý: prodlužování

Metoda Ring mě opravdu mile překvapila. Pomocí malých několikamilimetrových kroužků (prstýnků) se připevní speciálními kleštěmi dlouhé pramínky vlasů k těm vašim. Vše se dělá za studena (žádné lepení keratinem, žádné rozžhavené předměty apod.), na rozdíl od ostatních metod, takže je to opravdu šetrnější. Za 45 minut jsem měla po celé hlavě cca 120 pramínků, což je průměrný počet, který se aplikuje. Pak následovalo barvení celé hlavy, aby se odstíny barev sjednotily a úprava účesu.

Jak proces probíhal, můžete sledovat zde:

{stream-video}

Krok třetí: následná péče

Je hotovo, ale co teď? "Vlasy je potřeba po dvou až čtyřech měsících poposunout směrem ke kořínkům. Záleží na tom, jak rychle klientce rostou vlastní vlasy," říká specialista na metodu Ring Pavel Filandr ze salonu Pablo v Litoměřicích. "Abyste vypadala stále úžasně a vlasy dobře držely, je třeba dodržovat jisté zásady péče. Přestože se klasickým způsobem myjí a ošetřují, je třeba se vyhnout šamponům s obsahem silikonů, přípravkům, kde je moc vitaminů, i přípravkům na olejové bázi. Proč? Jde o to, že kroužek je připevněný ke kořínkům vlasů a pokud použijete podobné preparáty, může se kroužek uvolnit a sklouznout po vlasech dolů," vysvětluje kadeřník Pavel.

Foto: redakce

Připevnění pramenů netrvalo ani hodinuFoto: redakce

Osobní rady

Ze salonu jsem odcházela naprosto spokojená. Ani první den jsem nepociťovala nepříjemnou bolest šíje, která je naprosto normální, vzhledem k nečekanému zatížení hlavy o nové přírůstky pramenů. Ještě asi den po prodloužení kroužky trošku trčely od hlavy, což je prý normální, a cítila jsem je při spánku. Pak se ale položily ve směru vlasů a bylo po starostech. Používám nnyí hydratační šampon od Welly a následně rozčesávač. Přípravky ale na radu kadeřníka nevmasírovávám ke kořínkům vlasů, nýbrž do délek. Další chybu, kterou jsem před lety dělala, bylo sušení. Je třeba vlasy nejprve opatrně promačkat v ručníku a pak rozčesat a upravit, jak jste zvyklé.

Jednou z nevýhod prodloužených vlasů je, že mají tendenci se postupem času zacuchávat. Je proto potřeba jednou za týden si sednout a jednotlivé pramínky od sebe oddělit. Dnes jsou to tři týdny, co jsem jako vyměněná. Zatím slyším jen samé pochvaly a sama si nemohu stěžovat. Nevypadl mi dosud ani jediný pramen. A že jsou vlasy přirozené, dokazuje fakt, že si řada mých známých  ani nevšimla, že mám prodloužené vlasy. Jen pochvalně poznamenali, že je mám nějak krásně učesané.

Péče na dovolené

Ještě bych se ráda zmínila o péči na dovolené. Jelikož je zima, zaměřím se nejprve na toto období. I když by nic vlasům výrazně uškodit nemělo, je lepší je při lyžování svazovat do copu nebo do culíku a na hlavě nosit čepici. Je to kvůli zmiňovanému zacuchávání. Pro letní měsíce platí, že chlor jim nijak nevadí, ale opět je lepší vlasy do bazénu nějak svázat. U moře je cop nezbytný. "Nejlepší je do vlasů vetřít olej na vlasy (opět jen do délek, ne ke kořínkům) a zaplést do copu. Po koupání v moři je nutné vlasy pravidelně proplachovat vodou," radí kadeřník Pavel Filandr.

A kolik stojí?

Cena se stanovuje podle počtu použitých pramínků a podle délky. V průměru se pohybuje kolem deseti až patnácti tisíc. Následné sundání stojí 1500 korun a posunutí dalších 1500 korun. Je to ale výdaj, který zaplatíte cca za čtyři měsíce, což se dá finančně zvládnout. Největší výdaj je tedy za první pořízení vlasů, nejdražší je samozřejmě materiál. Časem stačí pár pramínků vyměnit, což je stovková záležitost.

Za čtyři měsíce mě čeká posunutí pramenů, při kterém opět nebude chybět naše kamera. Společně posoudíme nakolik je tato metoda skutečně šetrná k vlastním vlasům.

Reklama

Související témata:

Načítám