Hlavní obsah

Projekt „velký sex“ aneb Co musíte udělat pro zlepšení milostného života?

Foto: 4 PM production, Shutterstock.com

Foto: 4 PM production, Shutterstock.com

Reklama

Ať už jste single, nebo žijete v páru, neusínejte na vavřínech. Zapojte se do projektu, který slibuje výrazně zlepšení milostného života. Skvělé je, že jej kdykoli můžete zopakovat a vrátit tak svoje chlípné erotično na samotný začátek!

Článek

Možná ještě pracujete na svých novoročních předsevzetích, nebo vás elán naopak dávno opustil. Vhodná doba na hubnutí, ukončení kouření či zlepšení milostného života je však vždycky – bez ohledu na datum v kalendáři. Vždyť se na lásku, milostnou spokojenost a sexualitu můžete soustředit třeba hned. Plody svého snažení tak budete moci zúročit již letos na jaře! Známá australská sexuální terapeutka a koučka partnerských vztahů Jacqueline Hellyer ví, o čem mluví!

Velký intimní projekt pro páry

„Asi nejdůležitějším bodem toho všeho je souhlas vás obou. Jeden i druhý se zavažte, že budete dělat vše, co je potřeba k tomu, abyste získali skvělý sexuální život. Pokud tak neučiníte, šance na zlepšení bývá mizivá,“ upozorňuje na svém blogu zmíněná terapeutka a přidává tři klíčové etapy projektu.

  1. Zjistěte, co vlastně chcete. (Stačí konkrétně určit své tři hlavní potřeby.) -
  2. Komunikujte o tom, co chcete. -
  3. Udělejte to. -

První fáze spočívá v pochopení vaší erotiky – co se vám líbí a nelíbí, kde, jak často, jakým způsobem. Toto je nutné rozklíčovat. Dejte si týden na podobná zjištění, objevujte, sbírejte poznatky, sdělujte své dojmy protistraně. Vy jemu, on vám.

Foto: puhhha, Shutterstock.com

Zmapujte si navzájem svá přání a představyFoto: puhhha, Shutterstock.com

Polkněte a projevte kuráž!

„Druhá fáze je ještě důležitější – musíte být schopni otevřeně a upřímně komunikovat se svým partnerem o sexu. To není snadné, zvláště u mnoha žen, které mají tendenci být skvělé při komunikaci ve všech ostatních oblastech života kromě téhle,“ dál popisuje Jacqueline Hellyer s tím, že jakmile se k tomuto bodu fakticky dostanete, začnou se dít zázraky. Opět platí, že byste celý týden měli věnovat otevřené komunikaci. Otevřete láhev dobrého vína, udělejte si čas jen na sebe.

Vždycky jsem tě chtěla svést – ve výtahu

Třetí fáze je zřejmá, ale ne nutně snadná. Nemá smysl jen mluvit. Ne nadarmo se říká, že činy vydají za tisíc slov. To, co jste v předešlých dvou týdnech zjistili, přeneste do praxe. Nemusíte najednou, stačí postupně. Dejte si na to sedm až 14 dní. Hovořili jste o předehře, únavě, vhodné době na sex či o postupu svádění? Teď víte víc než dřív. Zúročte to!

Single manuál pro větší otevřenost

Po uplynutí této doby již oba budete vědět, co sami se sebou a se společným životem. Ať žije ochota, vstřícnost a chuť do toho jít! Mimochodem, projekt s názvem „velký sex“ byste čas od času měli zopakovat, neboť touhy a přání se mohou časem měnit – stejně jako fyzická podoba lidského těla. Člověk neustále přehodnocuje, mění, poznává. Tak na to myslete! A co dělat, pokud partnera zrovna nemáte? I vám se hodí tři klíčové etapy.

  1. Zjistěte, co se vám líbí. -
  2. Buďte otevřeni příležitostem a novým láskám. -
  3. Proveďte nezbytné změny. -

Stačí jen chtít?

Lhůty v tomto případě nejsou potřeba. „Postupujte pomalu, podle svého tempa. Čtěte, vzdělávejte se, zapište se na workshop, absolvujte on-line kurzy, které pomáhají v osobním rozvoji, komunikaci i seznamování. Praxe je v tomto případě perfektní,“ popisuje Jacqueline Hellyer s tím, že po pár malých krůčcích najednou zjistíte, že jednoho dne doslova létáte a již nejste tím, kým jste bývali – nevědomými.

Jak kdysi řekl americký unitářský duchovní, esejista, básník a filozof Ralph Waldo Emerson: Co leží za námi a co leží před námi, to jsou maličkosti v porovnání s tím, co se nalézá uvnitř. Abyste to objevili a mohli žít uspokojivý milostný život, můžete se odrazit od analýzy vašich bývalých sexuálních vztahů.

Pravé já, které láká a zdokonaluje

Sepište si seznam vlastností, povahových rysů a projevů chování vašich milenců v kladném i záporném smyslu. Jaký vztah měli k vám? Co bylo dobré? Co bylo špatné? Bude tak jednodušší zjistit, kým vlastně jste a po čem toužíte. Pak už zbývá jen vytrvat, jak hlásají odborníci.

Třeba i britská sexuální koučka Sally Bishop apeluje, že vroucnost a vášeň se nedají vnést do sexuálního života za jedinou noc. „To znamená, že je nutné na sobě pracovat a začít se vším od začátku. Budovat důvěru, překonávat nepříjemné pocity a nejistotu. Nebojte se, nejste ani první, ani poslední, kdo je v rozpacích, má-li v posteli něco říct a popsat,“ tvrdí v jedné ze svých užitečných příruček. Amen.

A jaké plány na jaro máte vy? 

Reklama

Načítám