Hlavní obsah

Tajemství sexu: Co mužům přináší maximální rozkoš? Masáž prostaty!

Foto: Kotin, Shutterstock.com

Foto: Kotin, Shutterstock.com

Reklama

Nejdřív se vzpouzí, že si prst do otvoru, kam se světlo nedostane, vsunout nenechá. Pak ale otočí a užívá si neskutečnou rozkoš. Z jakého důvodu je masáž prostaty tak výjimečná? Roli hrají i hormony!

Článek

Americký psycholog a sexuolog novozélandského původu John Money tvrdil, že řada heterosexuálních mužů prožívá rozkošné pocity při rektálním dráždění – zejména tehdy, soustředí-li se na oblast prostaty. Přesto většina mužů zakouší anální stimulaci pouze při lékařském vyšetření. Škoda.

„Někteří muži se doopravdy svěřují, že nejbouřlivěji prožívají orgasmy doprovázené masáží předstojné žlázy, tedy prostaty,“ hlásá i americký sexpert Paul Joannides. Je to zvláštní, pobuřující, nebo snad normální? Vědci se rozhodli, že na to najdou odpověď, a článek publikovaný v odborném časopise Clinical Anatomy, za kterým stojí doktor Roy Levin, přináší spoustu poučení.

Proč je stimulace prostaty tak intenzivní?

Zmíněný odborník poznamenává, že zatímco se stále zkoumá úloha, kterou hraje prostata při reprodukci, existuje velmi málo informací o tom, proč je její stimulace tak nesmírně příjemná. Prostata rozhoduje o udržení erekce a uvolnění spermatu během ejakulace. Jejím hlavním úkolem je vylučovat prostatickou tekutinu a pohánět sperma z penisu k oplodnění vajíčka. Tohle všechno se obecně ví. (Ostatně i to, že žláza obklopuje močovou trubici pod močovým měchýřem.) Co to však má společného s raušem, milostnou rozkoší a bouřlivým vyvrcholením?

Reálné zkušenosti především!

„Většina informací o této příjemné funkci prostaty pochází z pochybných a neoficiálních zdrojů. Jako by se věda bála potvrdit dávno vyřčené,“ uvádí Roy Levin s tím, že donedávna byly všechny orgasmy vyvolané stimulací předstojné žlázy odborníky spíš ignorovány. Realita je však mnohem pestřejší, než si věda dokáže představit.

„Všechny ty báječné pocity pravděpodobně plynou z několika možných důvodů. Možná za ně může radost z dosud nepoznaného. U mnoha mužů se také v souvislosti s drážděním prostaty objevuje zvýšená citlivost pohlavních orgánů a prohloubení sexuálního potěšení,“ objasňuje Roy Levin, který tak v podstatě naráží na mužskou psychiku, kolikrát zformovanou mýty. Muži totiž dávno vědí, že stimulace prostaty je něco nádherného, jenže s ohledem na genderové role a „postavení ve společnosti“ něco takového odmítají – nepřipadá jim to totiž dost mužné...

Foto: DenisProduction.com, Shutterstock.com

Namasírujte partnerovi prostatu – splní vám pak každé přáníFoto: DenisProduction.com, Shutterstock.com

Jsem v sedmém nebi, lásko

Pánové se ve skutečnosti často obávají, že když jim partnerka prostatu dráždí zevnitř, tedy vsunutím prstu nebo erotické pomůcky do řitního otvoru, jedná se o znak homosexuality. Jakmile se však uvolní a zahodí předsudky, začnou si užívat skutečně příjemné zážitky, za které jsou zodpovědné i hormony.

V příspěvku doktora Roye Levina je totiž také uvedeno, že prostata může mít endokrinní funkci – podporuje uvolňování hormonů štěstí. Výzkumník se proto chystá na další experiment: bude sledovat mozky mužů, kteří dosáhnou vyvrcholení skrz prostatu – a porovná je s lidmi, již mají orgasmy spojené s penisem. Schválně, co věda odhalí…

Ta správná chvíle na experimenty

Je toho evidentně hodně, co o předstojné žláze nevíme. Jedno je však jisté: prostata se zvětší, když je muž vzrušený, a to usnadňuje její nalezení. Kdybyste chtěli stimulaci prostaty vyzkoušet a poznat, jaký vliv má právě na vašeho partnera, zkuste následující manuál převzatý z knihy amerického spisovatele Kennetha Raye Stubbse.

Z hygienických důvodů si nasaďte chirurgické rukavice. Vysvlečte partnera donaha, položte ho na záda a posaďte se mu mezi nohy nebo vedle něj. Nejprve mu poskytněte kvalitní masáž penisu a potom se rukou propracovávejte k hrázi, což je oblast mezi varlaty a zadními vrátky.

Přitlačte bříška prstů a pomalu jimi krouživě pohybujte okolo řitního otvoru. Tato masáž představuje jakýsi ekvivalent rektální předehry a vhodnou přípravu na to, co přijde. Nakonec položte řádně namazaný prst na řitní otvor a pomalu a opatrně ho vsunujte do konečníku. Jakmile je celý uvnitř, zahýbejte jím, jako byste k sobě chtěly někoho přivolat. Špička prstu by se tak měla dostat do blízkosti prostaty. Pak prstem jemně masírujte prostatu i oblast kolem ní. Současně se stimulací předstojné žlázy můžete vzít partnerův penis do úst nebo se mu věnovat volnou rukou. Výsledkem může být bouřlivý orgasmus!

Tak co, jdete do toho?

Reklama

Načítám