Hlavní obsah

Proměňte se v femme fatale

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Muži se za vámi budou otáčetFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sebevědomá dračice s uhrančivým výrazem? Sex-appeal sálající z každého póru? Absolutně nepřehlédnutelná v davu? Pokud máte dávku zdravého sebevědomí a jen ta vizáž lehounce pokulhává, odhoďte poslední zábrany a vyzkoušejte líčení ve stylu femme fatale. Muži vám padnou k nohám.

Článek

Pleť z alabastru

Použijte make-up v barvě pleti, rozhodně ne tmavší. Pro femme fatale je typická alabastrová pleť bez nejmenší estetické vady. Pokud máte nějaké viditelné pupínky nebo vystouplé žilky, použijte pleťový korektor. Jemně jím poklepejte na postižená místa, naneste make-up směrem od středu obličeje a důkladně ho rozetřete. Dobrý trik je dát do make-upu kapičku krému, barva se tak daleko lépe rozlije. Následně pak obličej přepudrujte, nejlépe opět světlejším odstínem.

Pro krásný a přirozený vzhled je ideální použít místo tekutého make-upu minerální pudr 4 v 1 od Jane Iredale, který funguje zároveň jako korektor, podkladový make-up, pudr a ochrana proti slunečním paprskům. Nevysušuje pleť, pomáhá regulovat tvorbu kožního mazu a je voděodolný.

Náš tip: pudr 4 v 1 PurePressed® Base, Jane Iredale, 1390 Kč

Uhrančivý pohled

Přestože použití stínů se vysloveně nezamítá, je lepší s nimi příliš neplýtvat. Dominantní roli hraje pevná oční linka, a proto je ideální nechat vrchní líčko „nahé". Linka začíná u vnitřního koutku, směrem ven se rozšiřuje, zvedá a odvážně vede ještě kus po hranici oka. Chce to jen trochu cviku a výsledek bude perfektní. Můžete si pomoci tím, že si linku připravíte pevnou tužkou na oči a pak ji teprve obtáhnete tekutou, zjemníte tak ostře ohraničené okraje. Pokud se vám linka stále nedaří podle vašich představ, nezoufejte a trpělivě trénujte. I jedna nejmenovaná profesionální vizážistka se nechala slyšet, že precizní linku „vysekne" na modelce raz dva, ale sama raději chodí méně výrazně nalíčená, protože linky se jí na sobě samé nedaří. Spodní linka se opět drží trochu v ústraní, pokud máte pocit, že bez ní nemůžete být, tak opravdu jen velmi decentně a bez hrubé kontury.

Náš tip: oční stíny Mon Amour Duo Eye Shadows, Dermacol, 119 Kč; řasenka a oční linky 2 v 1 Visions V, Oriflame, 229 Kč

Foto: archiv firem

I vy můžete být dokonaláFoto: archiv firem

Mrkací panna

Řasy jsou kromě rudé rtěnky dominantním prvkem celého líčení. Rozmazání řasenky můžete částečně zabránit předchozím nanesením slabé vrstvy pudru. Poté řasy nabarvěte, nejlépe řasenkou prodlužující, která má v sobě speciální mikrovlákna pro délku a výrazný objem řas. Pro efekt dlouhých řas můžete jejich konečky obarvit nějakým kontrastním barevným odstínem - modrým, zeleným nebo stříbrným.

Náš tip: řasenka Mon Amour Mascara, Dermacol, 99 Kč

Smyslná k zulíbání

A jsou tu ohnivě rudé rty, které slaví svůj bohémský návrat. Je nutné použít opravdu sytou rtěnku a nanést ji velice přesně a precizně, u tohoto typu líčení je každá malinká odchylka či chybička patrná na první pohled. Rty lehce přepudrujte a jejich tvar vykreslete konturovací tužkou v barvě rtěnky. Tu naneste štětečkem, pro dokonalý efekt znovu přepudrujte a přidejte další vrstvu rtěnky. Nakonec klasicky obtiskněte rty do papírového ubrousku.

Náš tip: rtěnka Hydra Renew, Rimmel London, cena 119 Kč

Celkový dojem ještě dotáhněte ohnivě rudým lakem na nehty Quick´n Go 60 SEC (Astor, cena 99 Kč) a coby žena vamp můžete vyrazit na nějaký super večírek. Věřte, že budete nepřehlédnutelná jak pro muže, tak pro ženy. Sokyně vás budou probodávat pohledem a muži po vás okatě nebo jen tajně toužit. Ten pocit občas stojí za to. Tak si ho pořádně užijte!

Reklama

Načítám