Hlavní obsah
5,0
(3)
Foto: Archiv čtenářky

Foto: Archiv čtenářky

Zdravé mlsání? Dokážeme vám, že ani cheesecake nemusí být ultra tučný. Zkuste ten proteinový s brusinkami podle čtenářky s přezdívkou Devashakti.

35 min.
Příprava
1 hod., 5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 dort
Dortová forma o průměru 28 cm
  • 200 g ovesných vloček
  • 100 g sušených brusinek
  • 100 g kešú
  • 100 g bílého jogurtu
Náplň
  • 600 g nízkotučný krémový sýr
  • 200 g šmakoun Brusinka
  • 4 ks vejce
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 2 lžičky stévie
  • 1 lžička mletého kardamomu
Vrchní vrstva
  • 250 g zakysané smetany
  • 200 g šmakoun Brusinka
K dokončení
  • 3 lžíce datlového sirupu
  • 3 snítky čerstvé máty
Článek

Postup

01.

V mixéru vyšlehejte 4 celá vejce do husté pěny spolu se stévií, vanilkovým cukrem a kardamomem. Po lžících do směsi zašlehejte krémový sýr a nakonec zlehka vmíchejte najemno nastrouhaného šmakouna.

02.

Směs nalejte na připravený korpus, zakryjte alobalem a dejte péct do rozehřáté trouby na 165 stupňů asi na 40–50 minut. V závěru můžete alobal sundat.

03.

Kysanou smetanu smíchejte s nastrouhaným šmakounem, rozprostřete na již upečený dort a dejte zapéct na dalších asi 15 minut. Pak už jen dobře vychlaďte. Podávejte ozdobené lístkem máty a datlovým sirupem.

Reklama

Související témata:

Načítám