Hlavní obsah

Půjčila jsem si na dárky. Teď nemám nic!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Manžel byl naprosto nezodpovědný partnerFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Téma týdne: Jak se žije s dluhy. Při prohlížení vašeho magazínu Proženy mě dnes velice zaujal článek na Téma týdne - jak se žije s dluhy. Věřte, že těžce, a proto bych i já ráda přidala svůj příběh...

Článek

Ano, vím, nikdo není bez viny a každý na tom má svůj podíl. Z milovaného manžela se vám vyklube neschopný povaleč, který vyleze, jen když má chuť hrát automaty... Přežívali jsme z ruky do huby, a i když manžel měl nějaký příjem, neviděl důvod, proč by se o něj měl s námi dělit. Máme dvě dětičky a on všechno nechal na mně.

Když mi brali auto, manžel se smál!

Na Vánoce na dárky nedal, protože on na to prý nemá. Platil elektřinu a nájem a víc pro nás prý dělat nebude. Tak jsem si vzala první půjčku od splátkové společnosti, aby bylo na dárky. Jenže jsem byla na mateřské a to mi nestačilo skoro ani jídlo. Takže rok nato jsem si vzala jinou půjčku, abych tuhle zaplatila a tak to šlo dál a dál. Dnes se to už táhne osmý rok a je to horší než dříve. Manžel mi nikdy s ničím nepomohl, a když mi banka vzala auto, smál se... Jedinou dobrou věc, co jsem udělala, byl rozvod, i když jsem si tím vůbec nepomohla.

Na chvilku jsem myslela, že budu šťastná...

Nastěhovala jsem se s dětmi do městského bytu a asi týden jsem věděla, co to je být šťastná. Měla jsem fajn práci, takže jsem neviděla problém. Jenže pak se začaly kupit žaloby z minulých let. Během té doby jsem přišla kvůli sexuálnímu obtěžování pana šéfa i o práci. Vysloveně jsem utekla. Najednou jsem byla s dětmi na ulici a jediné, co mi zbývalo, byl pláč. Přihlásila jsem se na úřad práce, kde mi vypočítali 4600 korun podpory. Nechala jsem si ji posílat na účet, který mi mezitím zrušili, protože jsem byla dlouhou dobu v minusu.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Děti jsou to jediné, co mě drží nad vodouFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Úřady mi moc nepomohly

Takže první měsíc mi podpora nepřišla. Když jsem běžela na úřad s jiným číslem konta, řekli, že to je sice fajn, ale že mi za tenhle měsíc stejně přijdou peníze až následující měsíc. Takže jsem z dětmi zůstala bez jediné koruny. Ani jedna splátka nezaplacena, nájem nezaplacený... A samozřejmě to prodlení nejsem schopna srovnat. Dnes už to jsou tři měsíce nezaplacené, nejdřív mi odstřihli plyn a elektřinu, teď jsem dostala výpověď z bytu. Manžel alimenty platí, jak se hodí jemu, a než soud o něčem rozhodne, bude na vše pozdě. Takže jsem zůstala s exekucí na krku, bez bydlení, bez peněz... a dluhy dál narůstají a narůstají. Nejsou to veliké částky, ale jak vidíte, když člověk nemá z čeho platit, i malá částka vás přivede do hrobu.

Nad vodou mě drží děti!

Ano, děti mě drží strašně moc nad vodou, je to vlastně jediný důvod, proč jsem to ještě nevzdala. Teď jen čekám, co bude. Už mi nemají co vzít, tak nevím... Nejvíc se bojím, že přijdu o děti. Ano, u rodičů sice bydlet budeme moci, ale finančně ani nijak jinak mi taky nemůžou pomoci. A že všichni koukají skrz prsty? To si pište! Nedávno mě oslovil pán, který mi tvrdil, že mu můj bývalý manžel taky dluží peníze a že bych mu měla domluvit. Sama si nevím rady se sebou!!! Jenže pak mi začal mimochodem vypravovat, jestli vím, že mizí děti a že bych si je měla hlídat... Zhroutila jsem se.

Jsem sama s dětmi (jaký muž by taky chtěl zadluženou ženskou), mám lupus, takže si taky moc s prací vyskakovat nemohu, brigády mi nestačí ani na jídlo. Je mi třicet tři a život pro mě končí kvůli mé hlouposti a všem okolnostem. Žiju ze dne na den a tolik se bojím... Nejsem schopna své závazky srovnat, nemám nic. Proto vám všem chci jen jediné říct - nekažte si život půjčkami. Dnes už vím, že to byla obrovská chyba žít na dluh, a věřte, že kdybych mohla začít znovu, nikdy si nic nepůjčím. Podkopává to půdu pod nohama.

Přeji vám všem moc a moc štěstí a pokud možno hodně pevných nervů.

P. S.:A Vám, milá Míšo... Máte krásné krédo... Ale co když člověk chce, aby ten den byl poslední. Občas člověk nejenže nemá prostředky, aby mohl žít každý den, jako když je poslední... Občas už nemám ani sílu... Moc Vám držím palečky a přeji krásný den plný sluníčka!!!

Za všechny vaše příspěvky o dluzích vám děkujeme! Už nám ale další prosím neposílejte, příležitost dostanete zase až příští týden na nové téma! Ještě musíme vyhlásit výherkyně, které dostanou za svůj příspěvek k tématu Vaše tajné místo na milování 500 korun! Jsou to příběhy: Úlet v šatničce byl super! (Iveta K.), Sex v restauraci: Už nikdy! (Drracenka) a Nejkrásnější milování? Na půdě! (Petra). Gratulujeme a už teď se těšíme na vaše příběhy na téma Jak mi dítě změnilo život v příštím týdnu!

Reklama

Související témata:

Načítám