Hlavní obsah

Rafinovaná krása podle AA

Foto: Aleš Fremut

Souhra detailůFoto: Aleš Fremut

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Módní návrhářka Alice Abraham z vás dokáže dostat maximum ženskosti, o které ani netušíte, že je ve vás skrytá. Absolutní souhra střihu a látky vás vystřelí k oslňující sebejistotě. A o sebevědomí jde „ve vzorci krásná žena" především.

Článek

Vynalézavost zkušené svůdkyně

„Respektuji materiál, ze kterého tvořím, a snažím se podtrhnout půvab ženy. V tom spočívá mé tajemství. Modely jsou nadčasové, rozhodně nejsou záležitostí na jednu sezonu," tvrdí Alice Abraham a dodává: „Radu, kterou bych dala ženám? Nejspíš aby si pořídily večerní šaty, které jim skvěle padnou, určitě je využijí i mimo plesovou sezonu. Ať investují do několika luxusních halenek, můžou je kombinovat s elegantním, společenským i sportovními oblečením. Aby jim nechyběly ‚malé černé', vždy se dají doladit k módním trendům, letos letí krajka! A hlavně, milé dámy, mějte se rády a ukazujte své přednosti!" zdůrazňuje návrhářka.

Foto: Aleš Fremut

Šelmy čekající na kořistFoto: Aleš Fremut

Šaty kopírující tělo i duši

Upnuté šaty s hlubokým výstřihem, vysokými rozparky a plné lesku mají v oblibě známé osobnosti např. Michaela Jílková, v jejích modelech uvádí pořad „Máte slovo", Gábina Partyšová se v jejích šatech vdávala, a obléká je při slavnostních příležitostech. V modelech od Alice Abraham můžete vidět P. Volákovou, P. Foltýnovou, L. Borhyovou, J. Štefánkovou, S. Sklovskou a další. Každý model má zajímavý nápaditý střih a je umocněný originalitou vzoru látky. Jejím rukopisem je lehkost, barva a lesk.

Kdo je Alice Abraham

Když jí bylo pět let, udělala zásadní rozhodnutí, že se stane módní návrhářkou. Po vzoru tatínka architekta odmala kreslila a malovala. Ač si přál, aby se na čtvrtkách objevovaly domy, Alice tvořila jednu krásně oblečenou princeznu za druhou. Po absolutoriu Vysoké školy strojní a textilní v Liberci se začala kariéře návrhářky věnovat naplno.

První modely navrhla v roce 1997 a už v roce 2001 otevřela v pasáži Lucerna svůj první obchod. Modely okouzlila ženy z uměleckých kruhů, nalézají u ní něco, co není v běžné nákupní síti. Její róby se dají koupit v Praze, další boutique má v Monaku, ve slavné londýnské čtvrti Nothing Hill a obchod má i v úplném centru Londýna. A v letní sezoně má zastoupení v St. Tropez. Zaměřuje se především na společenské šaty a halenky, které vypadají stejně dobře ve společnosti i jako denní oblečení např. s džíny. A ceny modelů? Odpovídají své variabilnosti a nadčasovosti.

Související témata:

Načítám