Hlavní obsah
5,0
(2)
Foto: Ondřej Hošt

Foto: Ondřej Hošt

Kdo by neměl rád mleté maso! Je rychlé na přípravu, milují ho i děti a dají se z něj připravit vážně skvělá jídla. Tak skvělá jako naše ragú se špenátem.

15 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g míchaného mletého masa
  • 400 g sterilovaných rajčat
  • 300 g listového špenátu
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička chilli pasty
  • 8 ks brambor
Článek

Postup

01.

Na hluboké pánvi rozpalte trochu oleje a přidejte míchané maso. To opékejte tak dlouho, až všechno zhnědne, během míchání ho vařečkou trochu „rozšťouchejte“, aby netvořilo hrudky.

02.

Když je maso opečené, opepřete jej a osolte, přidejte lžičku (nebo podle chuti i trochu více) chilli pasty a plechovku rajčat. Pánev přiklopte poklicí a nechte asi 40 minut dusit doměkka.

03.

Na jiné pánvi rozpalte asi 2 lžíce olivového oleje a zlehka na něm opečte dva jemně nasekané stroužky česneku. Přidejte rozmrazený nebo opraný čerstvý špenát a nechte ho spařit – čerstvý hodně zmenší objem. Ochuťte solí a čerstvě mletým pepřem.

04.

Podávejte tak, že uvařené brambory přelijete masovým ragú a navrch dáte trochu špenátu.

Milovníci této zelené vitamínové bomby, určitě neodolají smetanovému špenátovému krému podle naší redaktorky Kamily.

Související témata:

Načítám