Hlavní obsah

Příloha k masu recept: smetanový špenát

Hodnocení:
(0)
Foto: Mona Martinů
Doba přípravy
5 minut
Doba vaření
20 minut
Náročnost
nízká

Brambory, bramborová kaše, zase brambory, opět kaše... Zkuste taky nějakou originálnější přílohu! Co třeba smetanový špenát?

Ingredience pro:
4 porce
  • 1 balení mraženého listového špenátu
  • 3 stroužky česneku
  • 1 kelímek smetany na vaření 12%
  • sůl
  • čerstvý mletý pepř
  • 1 kousek nivy
Článek

Postup

Krok 1: Špenát, ne špenátový protlak, nechte rozmrazit a vymačkejte z něj všechnu vodu. Pak ho dejte do kastrůlku, podlijte smetanou (1/2 kelímku), přidejte prolisovaný česnek, osolte, opepřete a přidejte na malé kostičky nakrájenou nivu.

Krok 2: Postupně přilévejte ještě trochu smetany (většinu nasákne špenát, ve výsledku pod ním bude trošička omáčky - kelímek nejspíš nespotřebujete celý), nivu nechte rozpustit, chvíli povařte a máte hotovo.

Tip: Smetanový špenát je skvělý i bez nivy, stejně tak do něj můžete přidat třeba orestované kostičky slaniny. A pokud by vám jako příloha nestačil, velmi dobře se snáší třeba s rozpečenou bramborou.

Podívejte se i na další recepty plné špenátu.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.