Hlavní obsah
Foto: Marie Bartošová

Foto: Marie Bartošová

Polévkomilci, těšte se! Dnešní recept je tu totiž přímo pro vás! Vyzkoušejte rajčatovou polévku s domácím bazalkovým pestem.

20 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Polévka
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 3 stroužky česneku
  • 3 plechovky krájených sterilovaných rajčat
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 8 ks sušených rajčat
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 180 g zakysané smetany
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 špetka mletého chilli
Bazalkové pesto
  • 2 hrsti čerstvé bazalky
  • 1/2 lžíce hrubé mořské soli
  • 1 stroužek česneku
  • 150 ml olivového oleje
  • 6 lžic parmazánu
  • 50 g piniových semínek
Článek

Postup

01.

V hrnci orestujte jemně nasekaný česnek, přidejte pokrájená sušená rajčata i sterilovaná rajčata, zalijte vývarem a dochuťte cukrem. Vše nechte asi 10–15 minut povařit.

02.

Polévku rozmixujte a vmíchejte do ní polovinu zakysané smetany. Přidejte sůl, pepř, špetku chilli a můžete podávat ozdobené lžící smetany a pesta!

03.

Pro výrobu pesta opláchněte bazalkové listy, nechte okapat a dejte do mísy s ostatními ingrediencemi (zatím použijte pouze poloviční množství oleje). Vše důkladně rozmixujte tyčovým mixérem. Na konec vmíchejte podle potřeby druhou polovinu olivového oleje, a je hotovo!

Související témata:

Načítám