Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Dokřupava vypečená slanina dává svěžímu letnímu salátku specifickou chuť. Kromě anglické slaniny zkuste použít i jiné druhy slaniny.

10 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
  • 1 hlávka listového salátu
  • 1 ks cibule
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 2 ks rajčat
  • 100 g mraženého hrášku
  • 150 g anglické slaniny
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 2 lžíce balzamikového octa
Článek

Postup

01.

V osolené vodě minutu povařte hrášek a sceďte ho.  Slaninu zprudka orestujte na rozpálené pánvi dokřupava a dejte stranou. Oloupanou cibuli nakrájejte na půlkolečka, rajčata (pokud nejsou dost velká, dejte jich více) na libovolně velké kousky. Do větší mísy natrhejte salát, do kterého vmíchejte připravená rajčata a cibuli. Vše spojte olivovým olejem a balzamikem a podle chuti osolte a opepřete. Vše dobře promíchejte a nakonec přidejte zchlazený hrášek a křupavou slaninu.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie818,93 kJ
Bílkoviny6,44 g
Tuky15,55 g
Sacharidy7,41 g
Sůl1,68 g
SAFA4,89 g
Vláknina2,43 g
Cukry4,6 g

Načítám