Hlavní obsah

Zdobení řas? Klidně se odvažte!

Foto: Isifa

Řasy jako malá umělecká dílaFoto: Isifa

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nudí vás klasické večírkové líčení s důrazem na rudé rty? Obraťte svou pozornost jiným směrem a zkuste se pro tentokrát soustředit jen a jen na řasy. Jak z nich uděláte hlavní hvězdy vašeho make-upu? Pojďte si s námi trochu pohrát.

Článek

Většina řas má zkušenosti jen s černou, prodlužující řasenkou a to je škoda. S trochou cviku z nich totiž můžete vykouzlit doslova umělecká díla. Vyberte si z následujících tipů podle míry vaší odvahy. Zůstanete u pár trsů umělých řas, nebo se odvážíte vyrazit na party s peříčky na očích?

Trs sem, trs tam

Vy a extravagance? Ani náhodou. Nepohodlně se cítíte už s výrazným lakem na rukou. Ani tak se ale nemusíte zdobení řas vyhýbat úplně. Nebo se vám snad iluze bohatých a nekonečně dlouhých řas nelíbí? Začněte s nalepováním drobných trsů, které řasy jen zahustí. Nakolik bude výsledek nápadný, je tak jen na vás. Máte-li nalepovací řasy vcelku, zkuste jimi vyzbrojit jen řasy horní. Aplikace se bát nemusíte, je jednoduchá. Kvalitní kousky objevíte v obchodech MAC. O dalších metodách si přečtěte ve článku Prodlužování řas? Víme o něm vše!.

Foto: Isifa

Nalepovací řasy vykouzlí dramatický pohledFoto: Isifa

Foto: Isifa

Aplikace řas se bát nemusíteFoto: Isifa

Foto: archiv firmy

Na foto: trsy nalepovacích řas - Make Up For Ever, 450 KčFoto: archiv firmy

Barevné mrkání

Pokud jste barevné řasenky doposud míjely, zkuste se u jejich regálku příště na chvíli zastavit. Jakkoli bláznivě totiž vypadají, na očích nijak nezáří. Většina z nich naopak vypadá nenápadně, a že nejsou tmavé, je vidět jen v určitém úhlu. Vyzkoušet je můžete také v kombinaci s klasickou černou řasenkou, kdy si tou barevnou zvýrazníte jen řasy u vnějšího koutku oka. K tomu vám skvěle poslouží stříbrná řasenka Very Me (Oriflame, 129 Kč). Doporučit můžeme i decentní švestkovou Full Action (Sephora, 395 Kč).

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Full Action - Sephora, 395 Kč, Oriflame 129 Kč, Max Factor 290 Kč, Oriflame 129 KčFoto: archiv firem

Tip redakce: Správné líčení umí divy, takhle vykouzlil dokonalou tvář vizážista Zdeněk Fencl ve článku Uberte si několik let. Líčením! naší čtenářce, třiapadesátileté Yvetě.

Hra s kamínky

Úžasným zdobným prvkem mohou být i drobné kamínky. Ty můžete pohodlně připevnit speciálním lepidlem, kterým lepíte řasy. Je jen na vás, jestli se budete držet jednoho kousku nebo se „rozšoupnete“ a vyhrajete si s větším počtem. Zkombinovat je můžete také s barevnými řasenkami, fantazii se meze nekladou. Sehnat můžete i nalepovací řasy, které už jsou kamínky osázené. Kamínky si můžete objednat na internetu nebo ve vybraných salonech, kde prodlužují řasy.

Foto: archiv firmy

Nalepovací řasy s kamínky (Redraven, 170 Kč)Foto: archiv firmy

Foto: Isifa

S řasami si můžete opravdu vyhrátFoto: Isifa

Jen pro odvážné

Sháníte doplněk, který vašemu večírkovému looku dodá grady? Jste rády středem pozornosti? Pak si nesmíte nechat ujít extravagantní nalepovací řasy. Úžasné kousky má značka Make Up For Ever (Sephora, kus za 450 Kč včetně lepidla), která přichází každou sezonu s dalšími úžasnými kousky. Novinkou jsou roztomilé řasy s mini mašličkou, zazáříte i s peříčky. Inspirovat se můžete také kolekcemi slavné značky Shu Uemura, která u nás zatím bohužel není k dostání. Troufnete si?

Foto: archiv firmy

Mašličkové řasy Make up For EverFoto: archiv firmy

Foto: archiv firmy

Nalepovací řasy (Make up For Ever, 450 Kč)Foto: archiv firmy

Pozor, čím výraznější vaše řasy budou, tím umírněnější by mělo být vaše líčení. Inspirovat se přehlídkovými looky je dobrý nápad, do puntíku je kopírovat už tak stylové není.

Foto: archiv firem

Řasy s peříčky (Redraven, 160 Kč) a umělecká kolekce značky Shu UemuraFoto: archiv firem

Vyrazily byste ven s ozdobenými řasami, nebo je to na vás „moc“? Budeme se těšit na vaše názory!

Reklama

Související témata:

Načítám