Hlavní obsah

Uberte si několik let. Líčením!

Foto: Mona Martinů

Mistr líčení Zdeněk Fencl v akciFoto: Mona Martinů

Reklama

Věk dámy by se prý prozrazovat neměl. Co když ale tohle tajemství nekompromisně vyzradí vaše tvář? Zatímco mladým slečnám může lichotit, když jim někdo tipuje více, u dříve narozených ročníků to bývá naopak. Chcete i vy vypadat mladší? Sledujte dvorního vizážistu Heleny Vondráčkové Zdeňka Fencla v akci a učte se!

Článek

Stejnou péči, jakou dostává zpěvačka, jsme nabídli na našem Facebooku i vám, čtenářkám. Na líčicí den jsme nakonec pozvali sympatickou třiapadesátiletou Yvetu. Ta dostala od Zdeňka kromě úžasného nalíčení také spoustu užitečných tipů. A my se o ně s vámi podělíme!

Jak na mladistvý make-up? Podívejte se na rozhovor se Zdeňkem Fenclem!

{stream-video}

Bez hydratace to nejde!

Ještě než začal Zdeněk čtenářku líčit, nezapomněl připomenout, že klíčem k mladě vypadající pleti je především dostatečná hydratace. Pravidelná péče by proto měla být samozřejmostí. Než se vrhnete na make-up, naneste nejprve hydratační krém (Youth Surge, Clinique) a stejně tak i oční krém (Eye Control, Dermacol). Proč nemůžete mít krém jenom jeden? Oční partie je citlivá oblast a vyžaduje jemnější péči. Běžné přípravky ji mohou podráždit.

Foto: Mona Martinů

Yveta před nalíčenímFoto: Mona Martinů

Začněte u očí

Že jsme na něco zapomněli? Jestli myslíte make-up, tak ten doporučuje Zdeněk Fencl nanášet až po nalíčení očí. Ptáte se proč? Důvod je jednoduchý. Pří líčení očí se vám může snadno stát, že vám stíny popadají pod oči, a vy si tak zkazíte pracně vytvořený make-up. Začínat líčením očí je proto praktičtější. Myslíte si, že vás omladí zářivé barvy? Vizážista Zdeněk dává přednost přirozeným odstínům a matným stínům. Naši čtenářku nalíčil dvěma tóny hnědé – světlejší rozetřel na víčko, tmavší potom do vnějších koutků. Zkuste to také a uvidíte, jak se váš pohled otevře.

Foto: Mona Martinů

Zdeněk dává přednost matným stínůmFoto: Mona Martinů

Foto: Mona MartinůVizážista použil dva různé odstíny

Tužky na oči jsou passé, zkuste gelové linky

Kromě stínů Zdeněk použil také černou linku. „Rozhodně doporučuji gelové linky, obyčejná tužka na oči není tolik intenzivní a tekuté linky se zase špatně nanášejí,“ radí vizážista. Gelové linky i na ně určený štěteček seženete u značky Bobbi Brown (Douglas, Na Příkopě).

Foto: Mona Martinů

S gelovými linkami se snadno pracujeFoto: Mona Martinů

Omlazující make-up? Ten, který odráží světlo

Přestože stíny Zdeněk doporučuje matnější, na tvář vybírejte make-up, který obsahuje částečky odrážející světlo. Takový je například Teint Miracle od Lancôme nebo Luminous Moisturizing Foundation od Bobbi Brown. Ten vaši pleť krásně rozzáří. Až budete pracovat s make-upem, vyhněte se oblasti očí. Na tu raději použijte krémový korektor, který se vám neusadí ve vráskách. Krémové korektory všech možných odstínů objevíte u Bobbi Brown. A co dál? Tvář lehce přepudrujte, ideálně transparentním pudrem. Na jaře také můžete použít bronzer, stačí, když jím přejedete místa, kterých se dotýká slunce nejintenzivněji – tedy čelo, nos, bradu a lícní kosti. Nanášejte ho větším štětcem a dbejte na to, aby odstín nebyl příliš tmavý.

Vyměňte pudrovou tvářenku za krémovou

Dalším tipem, který Zdeněk Yvetě dal, je používání krémových tvářenek. Máte strach z jejich nanášení? Zbytečně! Skvěle se roztírá prsty. Takovéto tvářenky mají úžasnou schopnosti dodat vaší tváři „šťávu“. Zdeněk Fencl na čtenářce Yvetě zkombinoval rovnou dva odstíny – světlejší na oblast jablíček, tmavší na lícní kosti. Zkuste tenhle fígl i vy! Skvělé krémové tvářenky má Bobbi Brown nebo M.A.C.

„Konturku“ nechte klidně až na konec

I na rty vizážista doporučuje přirozenější, jemné odstíny. Ty vám budou slušet více než křiklavé a nápadné rtěnky. Jste zvyklá začínat konturovací tužkou? Zdeněk to dělá obráceně. Rty nejprve vybarví rtěnkou, a až poté vezme tužku, ve stejném odstínu, jako je rtěnka, a rty jí ještě obtáhne.

Foto: Mona Martinů

O kolik let Yveta omládla?Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Jak se vám líbí?Foto: Mona Martinů

Naše čtenářka byla z výsledku Zdeňkovy práce doslova nadšená! Vyzkoušejte jeho tipy i vy a uvidíte, že omládnete stejně jako Yveta!

Reklama

Načítám