Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Masovou náplň do raviol z kuřecího masa klidně navíc ochuťte bylinkami. Podobně můžete náplň připravit i z krůty nebo králíka.

30 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 400 g hladké mouky
    1
  • 4 ks vejce
    3
  • 2 ks kuřecích prsou
  • 1/2 ks červené papriky
  • 3 lžíce sterilované kukuřice
  • 1/2 dl olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • 1 kelímek ricotty
    7
  • čerstvé bylinky
  • 1 stonek jarní cibulky
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Mouku prosejte do mísy, přidejte vejce, špetku soli, lžíci olivového oleje a podle potřeby trochu vody. Promíchejte, je-li třeba přidejte mouku nebo vodu a zadělejte těsto jako na nudle. Zabalte ho do folie a nechte 2 hodiny v chladu odležet.

02.

V pánvi rozehřejte olivový olej, na kterém zprudka orestujte na malé kousky nakrájené kuřecí maso a papriku. Vmíchejte kukuřici, osolte, opepřete, podlijte trochou vody a nechte prohřát. 

03.

Těsto rozválejte na čtyři stejné pláty. Na dva díly těsta naneste lžící hromádky náplně, okraje potřete vodou nebo rozšlehaným vejcem, přikryjte druhým plátem a okraje u každé hromádky zmáčkněte. 

04.

Libovolnou formičkou (nebo skleničkou) vykrajujte ravioli a vařte je v osolené vroucí vodě. Jakmile vyplavou, jsou hotové. Ravioli podávejte s ricottou, nasekanými bylinkami dle chuti a jarní cibulkou, případně i zbylou náplní.

Načítám