Hlavní obsah
Foto: Pozhar_S, Shutterstock.com

Ilustrační fotoFoto: Pozhar_S, Shutterstock.com

Topinky jsou česká stálice. Nejlepší jsou samozřejmě s tatarákem, ale co když třeba nejíte maso? Zkuste tuhle variantu!

20 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 6 ks brambor
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1 špetka drceného kmínu
  • 1 ks cibule
  • 1 lžíce kečupu
  • 1 lžička hořčice
  • 1 lžíce oleje
  • 1 ks žloutků
  • 1/2 lžičky worcesterské omáčky
Článek

Postup

01.

Uvařte brambory ve slupce, oloupejte a rozmačkejte v misce. Přidejte podle chuti sůl, pepř a trochu kmínu, cibuli nakrájenou najemno, kečup, hořčici a worchester. Postupujte stejně jako u opravdového tataráku – koření a ochucovadla používejte podle chuti a namixujte si takovou variantu, která vám nejvíc chutná.

02.

Směs potom pořádně rozmíchejte, až se brambory úplně rozmělní. Přilijte olej a dále míchejte, dokud směs nezíská „tatarákovou“ konzistenci. Na závěr můžete přidat žloutek z čerstvého vejce.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie1 007,27 kJ
Bílkoviny6,61 g
Tuky5,47 g
Sacharidy39,9 g
Sůl1,65 g
SAFA0,95 g
Vláknina4,36 g
Cukry4,56 g
Související témata:

Načítám