Hlavní obsah

Pořádný guláš jako z hospody? Přichystejte si plecko a jdeme na to!

10 min.
Příprava
1 hod., 25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
Guláš
  • 1/2 kg plecka
  • 1/2 kg cibule
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 3 lžíce oleje
  • 1 lžička soli
  • 2 lžíce majoránky
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1 lžíce hladké mouky
Příloha
  • 1 hrnek rýže
Článek

Postup

01.

Na oleji osmahněte do zlatova všechnu cibuli. Přidejte na kousky nakrájené maso a lehce je orestujte. Přidejte sladkou papriku, pepř a rajčatový protlak, vše důkladně promíchejte, podlijte vodou a nechte maso vydusit do měkka.

02.

Na závěr lehce zaprašte hladkou moukou, aby se guláš zahustil, a ještě krátce provařte. Úplně nakonec zasypte majoránkou.

03.

V kastrolku na troše oleje osmahněte jednu malou najemno nakrájenou cibuli, přisypte propláchnutou rýži a také ji trochu orestujte. Na jeden hrnek rýže přidejte dva hrnky vody a vařte, dokud se všechna voda nevyvaří - rýže pak bude akorát hotová.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie4 698,93 kJ
Bílkoviny59,21 g
Tuky47,61 g
Sacharidy112,33 g
Sůl3,41 g
SAFA14,08 g
Vláknina6,72 g
Cukry13,89 g
Související témata:

Načítám