Hlavní obsah
Foto: Papadimitriou

Foto: Papadimitriou

Nemáte čas na pečení, ale rádi byste hostům něco sladkého připravili? Vyzkoušejte jemný krém s ovocem, udělá dojem na každého, více než sebelepší „dusivka“.

10 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
  • 350 g měkkého tvarohu
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • 180 ml mléka
  • 100 g cukru
  • 1,5 plátku želatiny
  • 1 ks vanilkového lusku
  • čerstvé ovoce
  • 50 g třtinového cukru
  • 50 ml bílého rumu
  • 3 lžíce balzamikového glazé
  • 10 lístků máty
Článek

Postup

01.

Želatinu namočte dle návodu do vlažné vody a nechte ji nabobtnat.

02.

V menším hrnci rozehřejte mléko, přidejte zrníčka z vanilkového lusku, smetanu, cukr a směs přiveďte k varu. Stáhněte ji z ohně a metličkou v základu dobře rozpusťte želatinu, kterou jste předtím ještě vyždímali od vody.

03.

Když vše trochu zchladne (asi 15 minut), vmíchejte tvaroh. Krém rozdělte do sklenic a dejte do lednice ztuhnout asi na 4 až 5 hodin.

04.

Chvíli před podáváním je třeba naložit ovoce do alkoholové marinády z rumu, cukru, nasekané máty a balzamikového krému. Pak už stačí jen ovoce nalít na krém a servírovat – jako v luxusní restauraci!

Související témata:

Načítám