Článek
Postup
01.
Na pánvi opražte kurkumu, koriandr, římský kmín, hořčičná semínka a fenykl, potom vše rozmixujte na prášek.
02.
Kari pastu vytvořte jednoduše v mixéru tak, že smísíte nakrájenou cibuli, česnek, zelenou papriku, citronovou trávu, zázvor a olej.
03.
Kari pastu opečte na pánvi, přidejte na kostky pokrájené hovězí maso, podlijte vývarem, ochuťte šťávou z limetky a vařte do změknutí. Poté přidejte chřest, kokosové mléko, pokrájené fazole a vše ještě krátce povařte.
04.
Pokračujte s čatní! Lilek nakrájejte na kostičky a na troše oleje ho spolu s posekanou cibulkou nechte rozvařit. Přidejte sůl, kokosové mléko, sezamový olej a opražená sezamová semínka. Promíchejte, a máte hotovo. Podávejte s rýží basmati.