Hlavní obsah
Foto: TV Nova

Hovězí maso s kořením vytváří dokonalou symfonii chutíFoto: TV Nova

Máme chuť si zaexperimentovat? Co tahle vyzkoušet něco z asijské kuchyně, na hovězím kari s lilkovým chutney si určitě pochutnáte. Soutěžící pořadu MasterChef museli pokořit další výzvu – taje asijské kuchyně. Jak si poradili s vcelku nevšedními surovinami a thajským kari? Inspirujte se.

35 min.
Příprava
1 hod., 20 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 750 g hovězího masa
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička čerstvého koriandru
  • 1 lžička celého římského kmínu
  • 1 lžička hořčičných semínek
  • 1 lžička fenyklových semínek
  • 1 ks cibule
  • 1 ks zelené papriky
  • 2 stroužky česneku
  • 2 stonky citronové trávy
  • 1 kousek čerstvého zázvoru
  • 2 lžíce sezamového oleje
Čatní
  • 1 ks lilku
  • 1 ks cibule
  • 1 lžička tmavého sezamového oleje
  • 1 lžíce sezamových semínek
  • 1 lžička soli
  • 500 ml hovězího vývaru
  • 1 lžička limetkové šťávy
  • 1 hrst chřestu
  • 100 ml kokosového mléka
  • 1 hrst fazolových lusků
Příloha
  • 200 g rýže basmati
Článek

Postup

01.

Na pánvi opražte kurkumu, koriandr, římský kmín, hořčičná semínka a fenykl, potom vše rozmixujte na prášek.

02.

Kari pastu vytvořte jednoduše v mixéru tak, že smísíte nakrájenou cibuli, česnek, zelenou papriku, citronovou trávu, zázvor a olej.

03.

Kari pastu opečte na pánvi, přidejte na kostky pokrájené hovězí maso, podlijte vývarem, ochuťte šťávou z limetky a vařte do změknutí. Poté přidejte chřest, kokosové mléko, pokrájené fazole a vše ještě krátce povařte.

04.

Pokračujte s čatní! Lilek nakrájejte na kostičky a na troše oleje ho spolu s posekanou cibulkou nechte rozvařit. Přidejte sůl, kokosové mléko, sezamový olej a opražená sezamová semínka. Promíchejte, a máte hotovo. Podávejte s rýží basmati.

Související témata:

Načítám