Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Avokádo díky vysokému obsahu zdraví prospěšných látek si bez debaty zaslouží ocenění superpotravina. A my vám ho nabídneme s bazalkou, se kterou tvoří dokonalou chuťovou dvojku.

10 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 2 ks avokáda
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 ks čerstvá chilli paprička
  • 1 ks rajčat
  • 4 plátky sýra
  • 4 plátky šunky od kosti
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Troubu předehřejte na 200 stupňů. Avokáda rozpulte, vyjměte pecky a vydlabejte dužninu, kterou nakrájejte na kostičky a pokapejte citronovou šťávou, aby avokádo nezhnědlo. Přidejte k němu pokrájenou šunku a sýr, rajče na kostičky a nasekanou bylinku.

02.

Směs osolte, opepřete a vraťte do avokádových mističek, které v troubě zapečte, až se sýr rozteče a zezlátne. Podávejte jako výživnou snídani nebo se salátem jako lehký oběd nebo večeři.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie1 062,3 kJ
Bílkoviny10,04 g
Tuky20,4 g
Sacharidy6,27 g
Sůl5,28 g
SAFA5,62 g
Vláknina5,94 g
Cukry2,6 g
Související témata:

Načítám