Hlavní obsah
Foto: AS Foodstudio, Shutterstock.com

Foto: AS Foodstudio, Shutterstock.com

Ryby by neměly chybět v žádném zdravém a vyváženém jídelníčku. Dělat ale stále jen pstruha na másle může být trochu nuda. Nechte se zlákat novým receptem na krevetove kari.

10 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g krevet
  • 1 ks cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 150 ml rajčatové omáčky
  • 250 ml kokosového mléka
  • 1/2 lžičky kari koření
  • 1 lžička soli
  • 3 lžíce oleje
  • 300 g jasmínové rýže
  • 1 ks sušené chilli papričky
Článek

Postup

01.

Nejdříve dejte podle návodu na obalu vařit rýži, v průběhu varu se dodělá vše ostatní.

02.

Do hlubší pánve nalijte trochu oleje, na něj vložte najemno nakrájenou cibuli a nechte ji zesklovatět. Po asi 5 minutách přidejte propasírovaný česnek a chvíli restujte dokud se neodpaří voda. Přidejte krevety a restujte asi pět minut.

03.

Do krevetové směsi nalijte rajčatové pyré, přidejte pokrájenou papričku, na závěr přilijte kokosové mléko – nezapomeňte ho v plechovce před otevřením protřepat – a nechte vše pár minut probublávat. Nakonec osolte dle chuti.

04.

Podávejte s hotovou rýží.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie2 762,3 kJ
Bílkoviny30,63 g
Tuky28,16 g
Sacharidy70,49 g
Sůl2,33 g
SAFA13,59 g
Vláknina3,35 g
Cukry6,99 g
Související témata:

Načítám