Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: DUSAN ZIDAR, Shutterstock.com

Foto: DUSAN ZIDAR, Shutterstock.com

Receptů na guláš je nespočet a snad každá rodina má ten svůj. Někdo dělá výhradně hovězí, někdo nedá dopustit na zvěřinový nebo si neumí guláš představit bez knedlíků. Připravte si pikantní vepřový.

10 min.
Příprava
1 hod., 20 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 kg vepřové plece
  • 1/2 kg cibule
  • 4 lžíce paprik
  • 4 ks bobkového listu
  • 1 lžíce rajčatové omáčky
  • 1 l hovězího vývaru
  • 3 ks chilli papričky
  • 2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 3 lžíce oleje
Článek

Postup

01.

Maso nakrájejte na kostky a nechte odpočinout. Cibuli nakrájejte najemno a dejte opékat na rozpálený olej. Nespěchejte na ni, čím déle ji necháte opékat, tím výraznější bude chuť i barva guláše. Když je cibulka hnědá, přisypte maso.

02.

Maso opečte ze všech stran a počkejte, až pustí tekutinu. V té maso nechte dusit, dokud se všechna nevyvaří. Kostky vepřového poprašte moukou, zasypte paprikou, přidejte bobkový list, nasekané chilli papričky, rajčatový protlak, důkladně promíchejte a zalijte hovězím vývarem.

03.

Asi hodinu nechte dusit, dokud maso nebude úplně křehké. Osolte a opepřete podle chuti. Podávat můžete s bramborovými noky, těstovinami či knedlíkem.

Související témata:

Načítám