Hlavní obsah
Foto: Savvapanf Photo, Shutterstock.com

Foto: Savvapanf Photo, Shutterstock.com

Švédské kuličky jsou v severské zemi oblíbené jako u nás svíčková, a podávají se také s brusinkami. Už jste si je doma připravili?

10 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g hovězího mletého masa
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka bílého mletého pepře
  • 1 ks cibule
  • 2 lžičky škrobu
  • 4 ks brambor
  • 3 ks ančoviček
  • 3 ks žloutků
  • 1/4 l smetany ke šlehání
  • 1 hrst chlebové strouhanky
Článek

Postup

01.

Mleté hovězí nebo vepřové maso osolte, okořeňte bílým pepřem, vmíchejte větší, ale jemně nasekanou cibuli, dvě lžičky solamylu a čtyři vařené, nastrouhané brambory. Přidejte tři nasekané ančovičky, tři žloutky, čtvrt litru šlehačky a dohustěte chlebovou strouhankou.

02.

Tvořte drobné kuličky a ze všech stran je opečte na oleji nebo na plechu v troubě. Kuličky vyjměte a do výpeku přilijte vývar nebo masox. Důkladně míchejte a vložte ještě ančovičku a smetanu. Solte už opatrně. Kuličky přelijte omáčkou a nechte ještě prohřát. Podávejte s brambory.

Související témata:

Načítám