Hlavní obsah
Foto: Savvapanf Photo, Shutterstock.com

Foto: Savvapanf Photo, Shutterstock.com

Švédské kuličky jsou v severské zemi oblíbené jako u nás svíčková, a podávají se také s brusinkami. Už jste si je doma připravili?

10 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g hovězího mletého masa
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka bílého mletého pepře
  • 1 ks cibule
  • 2 lžičky škrobu
  • 4 ks brambor
  • 3 ks ančoviček
  • 3 ks žloutků
    3
  • 1/4 l smetany ke šlehání
    7
  • 1 hrst chlebové strouhanky
    1
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Mleté hovězí nebo vepřové maso osolte, okořeňte bílým pepřem, vmíchejte větší, ale jemně nasekanou cibuli, dvě lžičky solamylu a čtyři vařené, nastrouhané brambory. Přidejte tři nasekané ančovičky, tři žloutky, čtvrt litru šlehačky a dohustěte chlebovou strouhankou.

02.

Tvořte drobné kuličky a ze všech stran je opečte na oleji nebo na plechu v troubě. Kuličky vyjměte a do výpeku přilijte vývar nebo masox. Důkladně míchejte a vložte ještě ančovičku a smetanu. Solte už opatrně. Kuličky přelijte omáčkou a nechte ještě prohřát. Podávejte s brambory.

Související témata:

Načítám