Článek
Postup
01.
Cibuli nakrájejte najemno a osmažte na oleji dozlatova. Mezitím vepřové řízky z obou stran naklepejte, osolte a opepřete a vzápětí je zprudka orestujte na oleji, aby se maso zatáhlo. Pak vše zalijte částí hovězího vývaru, přiklopte poklicí a za občasného zamíchání a podlití vývarem vše duste asi 45 minut.
02.
Když je maso skoro měkké, přidejte sladkou papriku pro barvu omáčky (tu se nebojte občas nechat zlehoučka ‚přichytnout‘, aby byla krásně tmavá), mletý nebo celý hřebíček a houby. Vše duste ještě asi 20–30 minut, až je maso opravdu křehké a cibule úplně rozvařená.
03.
Hotové jídlo podávejte s bramborami nebo rýží, já rýži nejím, takže u nás doma je příloha jasná :-). A proč hřebíček? Dá masu šmrnc a lehoučce štiplavou, pikantní chuť, která ale zároveň nemá nic společného s ostrostí.“