Hlavní obsah

Gulášek s pivem patří ke klasikám. Taky milujete ten s libovým vepřovým masem?

20 min.
Příprava
1 hod., 40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
  • 1 kg vepřové plece
  • 1 kg cibule
  • 1 kousek sádla
  • 50 g rajčatového protlaku
  • 20 g sladké mleté papriky
  • 1 lžička soli
  • 1 trochu piva
  • 1 lžíce mouky
  • 1/4 lžičky kmínu
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 lžičky majoránky
  • 1 l vývaru
Článek

Postup

01.

Drobně nakrájenou cibuli restujte na tuku do tmavší hnědé barvy (kvůli barvě guláše). Zasypte paprikou, nechte zpěnit a zastříkněte pivem.

02.

Vložte na kostky nakrájené maso a opékejte. Poté přidejte koření a protlak. Když tohle všechno máte hotové, zalijte vývarem po okraj masa (během dušení se bude dolívat, je to lepší). Přidejte majoránku a rozetřený česnek a duste.

03.

Když je maso dostatečně měkké, vyjměte ho a šťávu zahustěte chlebem nebo jíškou.

03.

Pak už zbývá jen nechat guláš provařit a dochutit (solí, pepřem, česnekem, majoránkou, drceným kmínem). Nakonec vraťte maso a nechte ho prohřát.

Související témata:

Načítám