Hlavní obsah
Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Perfektním čínským knedlíčkům, které jsou plněné tofu a špenátem se říká dim sum. Pojďte vyzkoušet!

40 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
12 kusů
Těsto
  • 200 ml kokosového mléka
  • 250 g hladké mouky
    1
  • 1 špetka soli
Náplň
  • 1 balení marinovaného tofu
    6
  • 2 ks jarní cibulky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 hrst čerstvého koriandru
  • 1 hrst baby špenátu
  • 1 ks chilli papričky
  • 3 lžíce sójové omáčky
    6
  • 4 lžíce oleje
  • 1 lžička celého římského kmínu
  • 1 lžička anýzu
  • 1 kousek čerstvého zázvoru
  • 1/2 lžičky skořice
  • 1/2 lžičky mleté kurkumy
K podávání
  • 2 lžíce sezamových semínek
    11
  • 2 ks jarní cibulky
  • 1 lžíce čerstvého koriandru
  • 1/2 hrnku sójové omáčky
    6
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

01.

Tofu rozmačkejte vidličkou. Nasekanou jarní cibulku vhoďte na rozpálený olej, po chvilce přidejte nasekaný koriandr (včetně stonků), česnek, chilli, tofu a nakonec i baby špenát. Zakápněte tamari, podle chuti okořeňte, krátce orestujte a nechte vychladnout.

Foto: Eva Malúšová

Špenát vmíchejte až na závěr, aby se příliš nerozvařilFoto: Eva Malúšová

02.

Do mouky se špetkou soli postupně přilévejte kokosové mléko tak, abyste vypracovali hladké nelepivé těsto. Na pomoučeném vále z něj vyválejte 3–4 mm silnou placku, ze které vykrajujte kolečka tak akorát do dlaně (8–10 cm).

Foto: Eva Malúšová

Rozválejte a vykrajujte kolečka tak akorát do dlaněFoto: Eva Malúšová

03.

Doprostřed dejte trochu náplně a zabalte do měšce. Každý kousek uložte do papírového košíčku na muffiny, nebudou se vám tak lepit k podložce.

Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

04.

Do většího hrnce nalijte několik centimetrů vody a přiveďte k varu. Umístěte do něj pařák s knedlíčky a hlídejte, aby voda jen lehce probublávala a pára tak nebyla příliš horká. Vařte alespoň 5 minut. Hotové dim sum posypejte sezamovými semínky, nasekanou jarní cibulkou a koriandrem a namáčejte do sójové nebo jiné oblíbené omáčky.

Foto: Eva Malúšová

Po asi 5 minutách v páře jsou knedlíčky hotovéFoto: Eva Malúšová

Související témata:

Načítám