Hlavní obsah

Kdo by se nechtěl příjemně zahřát u dobrého moku? Vaši přátelé jistě ocení malou zimní punčovou vzpruhu. I když původní punč pochází z Indie, v současné době má mnoho podob. Přinášíme vám angorskou verzi.

20 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
5 skleniček
  • 1 hrst čerstvého ovoce
  • 1,5 dl studené vody
  • 1,5 dl višňovice
  • 1 láhev bílého vína
    12
  • 1 konzerva kompotovaného ananasu
  • 2 ks vanilkového cukru
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Ananas nakrájený na kostičky dejte do hrnce spolu s ananasovou šťávou, vínem, vanilkovým cukrem a vodou a zahřejte. Směs se ovšem nesmí vařit, takže je hotová těsně před bodem varu.

02.

Hrnec odstavte z plotny.

03.

Do směsi přilijte višňovici (je možné ji nahradit i meruňkovicí).

04.

Do sklenic dejte čerstvé ovoce, zalijte punčem a podávejte horké.

Související témata:

Načítám