Hlavní obsah
Foto: Slastin, Shutterstock.com

Foto: Slastin, Shutterstock.com

Čaj, ovoce, cukr, koření, červené víno. Zavařte si baččin domácí punč! V zimě za něj budete děkovat!

5 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 lžičky domácího čaje
  • 100 g cukru krupice
  • 100 ml pomerančové šťávy
  • 1 lžíce citronové kůry
  • 1 svitek skořice
  • 2 ks hřebíčku
  • 1/2 l červeného vína
  • 1/2 dl portského vína
Článek

Postup

01.

Domácí čaj vyrobíte z 1 kg ovoce typu jablka, hrušky, pomeranče, jahody, maliny, ať už mraženého nebo čerstvého, které smícháte s ½ kg cukru krystal, zakapete šťávou z jednoho citronu a pomeranče a 2 dcl rumu, posypete špetkou skořice a 2 ks hřebíčku a celou směs upečete v pekáči na 220 stupňů po dobu 35 minut. Pak směs přelijete do zavařovacích sklenic, uzavřete víčkem a na 3 minuty obrátíte dnem vzhůru. Z 1 kg ovoce budete mít zásobu čaje tak na 4 větší sklenice.

02.

Do hrnce zalijte 4 lžičky domácího čaje 250 ml vroucí vody, přidejte cukr, šťávu z citronu a pomeranče, kůru z půlky citronu, koření a 5 minut povařte. Poté vše přeceďte a přilejte víno, které zahřejte k bodu varu a hned odstavte. Můžete podávat s domácími jablečnými křížalami, které vhodíte navrch nápoje na ozdobu.

Související témata:

Načítám