Článek
Postup
01.
Domácí čaj vyrobíte z 1 kg ovoce typu jablka, hrušky, pomeranče, jahody, maliny, ať už mraženého nebo čerstvého, které smícháte s ½ kg cukru krystal, zakapete šťávou z jednoho citronu a pomeranče a 2 dcl rumu, posypete špetkou skořice a 2 ks hřebíčku a celou směs upečete v pekáči na 220 stupňů po dobu 35 minut. Pak směs přelijete do zavařovacích sklenic, uzavřete víčkem a na 3 minuty obrátíte dnem vzhůru. Z 1 kg ovoce budete mít zásobu čaje tak na 4 větší sklenice.
02.
Do hrnce zalijte 4 lžičky domácího čaje 250 ml vroucí vody, přidejte cukr, šťávu z citronu a pomeranče, kůru z půlky citronu, koření a 5 minut povařte. Poté vše přeceďte a přilejte víno, které zahřejte k bodu varu a hned odstavte. Můžete podávat s domácími jablečnými křížalami, které vhodíte navrch nápoje na ozdobu.