Hlavní obsah

Kuřecí s vychytanou omáčkou

Hodnocení:
(4)
Foto: Petr Makovička
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
20 minut
Náročnost
střední

Máte v lednici kuřecí či vepřové steaky a přemýšlíte, jak z nich připravit co nejlepší a přitom levnou večeři? Stavte se cestou v obchodě pro pomazánkové máslo a máte vystaráno! V dnešním receptu od Zuzany Lasovské se dozvíte, jak na to!

Ingredience pro:
2 porce
  • 2 kuřecí prsní řízky
  • 150 ml mléka
  • 250 g pomazánkového másla
  • 250 ml kuřecího vývaru
  • 1 hrst čerstvých hub
  • sůl
  • pepř
Článek

Postup

Krok 1: Kuřecí prsa nařízněte, aby vznikly větší, ale tenčí řízky. Ty následně osolte a opepřete a zprudka orestujte na kousku sádla, aby se maso zatáhlo.

Foto: Petr Makovička
Foto: Petr Makovička

Krok 2: Pokud používáte sušené houby, spařte je vroucí vodou, pokud máte čerstvé, nakrájejte je na menší plátky. Já se přiznávám, že jsem použila žampiony, protože mám vyzkoušeno, že mi ve smetanových omáčkách moc chutnají. Houby přidejte k masu případně i s vodou, ve které jste je spařili, a zalijte kuřecím vývarem. Plotnu stáhněte na minimum a maso duste doměkka.

Foto: Petr Makovička

Krok 3: Pomazánkové máslo rozmíchejte s trochou mléka, přidejte do výpeku a omáčku promíchejte. Podle chuti ji můžete ještě trochu dosolit, ale chuť pomazánkového másla je natolik specifická a výrazná, že by bylo škoda ji potlačit kořením.

Foto: Petr Makovička

Krok 4: Podle potřeby můžete omáčku ještě trochu zahustit lžící hladké mouky. Hotovo! Ideální je podávat omáčku s houskovým knedlíkem.

ynezorPumanzeSaNyknalC