Hlavní obsah
3,2
(5)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Aktualizováno

Máte chuť na něco lahodného a zapečeného dorůžova? Kombinaci zakysané smetany, tatarky a kuřecího masa neodoláte!

20 min.
Příprava
55 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks kuřecích prsou
  • 2 ks cibule
  • 200 ml zakysané smetany
  • 3 lžíce tatarské omáčky
  • 100 g plátkového sýra
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1 lžíce másla
Článek

Postup

01.

Máslo rozpusťte a vymažte jím zapékací misku nebo pekáček. Cibuli nakrájejte na kolečka, rozdělte jednotlivé vrstvy cibule od sebe a rozprostřete po dně pekáčku.

02.

Kuřecí maso naklepejte pěstí a zlehka (opravdu jen zlehka, tatarka je dost ochucená sama o sobě!) osolte a opepřete a narovnejte na cibuli do pekáčku.

03.

V misce smíchejte zakysanou smetanu a tatarku, podle chuti můžete poměr trochu upravit. Vše promíchejte, nalijte na kuřecí maso a rozetřete do stran. Nakonec pekáček přiklopte poklicí nebo překryjte alobalem.

Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

04.

Zapékací misku vložte do trouby vyhřáté na 200–220 stupňů Celsia a pečte asi 45 minut. Po této době poklici, případně alobal sejměte, povrch poklaďte plátky sýra a vložte ještě asi na 10 minut do trouby, aby se sýr roztekl a zrůžověl.

Jako příloha se hodí vařené nebo v troubě pečené brambory, které není vůbec potřeba mastit, ze smetany, tatarky a cibule vznikne skvělá omáčka!

Související témata:

Načítám