Článek
Postup
01.
Máslo rozpusťte a vymažte jím zapékací misku nebo pekáček. Cibuli nakrájejte na kolečka, rozdělte jednotlivé vrstvy cibule od sebe a rozprostřete po dně pekáčku.
02.
Kuřecí maso naklepejte pěstí a zlehka (opravdu jen zlehka, tatarka je dost ochucená sama o sobě!) osolte a opepřete a narovnejte na cibuli do pekáčku.
03.
V misce smíchejte zakysanou smetanu a tatarku, podle chuti můžete poměr trochu upravit. Vše promíchejte, nalijte na kuřecí maso a rozetřete do stran. Nakonec pekáček přiklopte poklicí nebo překryjte alobalem.

Foto: Mona Martinů
04.
Zapékací misku vložte do trouby vyhřáté na 200–220 stupňů Celsia a pečte asi 45 minut. Po této době poklici, případně alobal sejměte, povrch poklaďte plátky sýra a vložte ještě asi na 10 minut do trouby, aby se sýr roztekl a zrůžověl.
Jako příloha se hodí vařené nebo v troubě pečené brambory, které není vůbec potřeba mastit, ze smetany, tatarky a cibule vznikne skvělá omáčka!