Hlavní obsah
4,3
(3)
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Aktualizováno

Šťavnaté kuřecí maso, vůně pečené papriky, brambor, cibule a mrkve, nasládlá chuť kukuřice. Že už se vám sbíhají sliny? Jak by ne! Tenhle báječný recept na kuřátko pečené ve spoustě zeleniny od Báry Demuthové si nemůžete nechat ujít!

30 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 000 g kuřete
  • 1 000 g brambor
  • 3 ks bílá paprika
  • 500 g mrkve
  • 2 ks cibule
  • 150 g sterilované kukuřice
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžíce grilovacího koření
  • 100 ml oleje
  • 1 lžička soli
Článek

Postup

01.

Nejprve si nakrájejte omytou a očištěnou zeleninu – brambory na půlkolečka, papriky na větší kostičky, mrkev podle velikosti na kolečka či půlkolečka a cibuli taktéž na půlkolečka.

Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

02.

Všechnu zeleninu vložte do pekáče, přisypte kukuřici a promíchejte. Navrch zeleniny položte zlehka (ale opravdu jen zlehka!) osolené kousky kuřete. My jsme použili vrchní stehenní řízky, a bylo to skvělé – dobře se rovnají vedle sebe, stejně jako paličky.

03.

V oleji rozmíchejte asi 2 lžičky grilovacího koření a mašlovačkou kousky kuřete potřete. Pak pekáč vložte do trouby vyhřáté na 180 stupňů Celsia a pečte asi 30 minut. Během této doby kuře nezapomeňte asi dvakrát znovu potřít olejem s grilovacím kořením!

04.

Po půl hodině jsou kuře i brambory skoro hotové, a tak přichází čas na třešničku, respektive smetánku na konec: Kuře naposledy potřete olejem, vše zalijte kelímkem šlehačky (případně postačí i smetana na vaření, ale nebude to tak dobré!) a vložte ještě asi na 15 minut do trouby, aby se chutě propojily.

Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Při servírování na talíř dejte hromádku zeleniny a na ni kousek kuřete. „Vždy když jsem tento recept někomu dala, tak měli boule až za ušima. Je to opravdu moc moc dobré!“ napsala nám Bára. A nám nezbývá než souhlasit – boule za ušima jsme totiž měli taky.

Reklama

Načítám