Hlavní obsah
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Abyste si pochutnali na dobrých těstovinách s nápaditou omáčkou, nemusíte nutně chodit do italské restaurace. Máme pro vás recept na omáčku, kterou zvládnete hravě doma.

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Omáčka
  • 1 ks brokolice
  • 4 stroužky česneku
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 400 g kuřecích prsou
  • 1 lžička čerstvého tymiánu
  • 1 lžička čerstvého rozmarýnu
  • 1 snítka čerstvé šalvěje
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 200 g gorgonzoly
  • 500 g těstovin
  • 2 lžíce oleje
Příloha
  • 500 g čerstvých těstovin
Článek

Postup

01.

Brokolici očistěte a rozkrájejte na malé růžičky. Bylinky nasekejte opravdu najemno, prsa nakrájejte na kousky a obalte je ve směsi oleje a nasekaných bylinek.

02.

V hlubší pánvi je poté nechte na oleji zatáhnout, přidejte brokolici, plátky česneku, přiklopte poklicí a asi 20 minut základ duste.

03.

Mezitím uvařte těstoviny na skus. Pak už jen zalijte smetanou směs, přidejte gorgonzolu, sůl a pepř a můžete podávat.

Související témata:

Načítám