Hlavní obsah
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Těstoviny patří k oblíbeným rychlovkám k večeři, řada receptů má ale jeden problém: prostě pořádně nezasytí. Máme pro vás omáčku, která vás nejen zasytí, ale ještě si pochutnáte.

5 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
Omáčka
  • 200 g tuňáka v oleji
  • 2 ks šalotky
  • 200 g zakysané smetany
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 3 snítky čerstvého rozmarýnu
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
Příloha
  • 2 hnízda tagliatelle
Článek

Postup

01.

Z plechovky tuňáka slijte olej na pánev a orestujte na něm jemně nakrájenou šalotku. Když začíná zlátnout, přidejte tuňáka a nasekaný rozmarýn a restujte ještě asi 3–4 minuty.

02.

Mezitím v misce smíchejte zakysanou smetanu, med, citronovou šťávu, sůl a pepř, jejich množství můžete podle chuti lehce upravit.

03.

Když je tuňák dostatečně orestovaný, stáhněte plamen na minimum a přimíchejte k němu smetanový základ. Ten s tuňákem prohřejte.

03.

Těstoviny uvařte podle návodu a můžete podávat.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie3 075,25 kJ
Bílkoviny24,61 g
Tuky51,71 g
Sacharidy42,14 g
Sůl4,18 g
SAFA19,93 g
Vláknina2,48 g
Cukry17,63 g
Související témata:

Načítám