Hlavní obsah
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Patříte milovníkům palačinek ve slaných podobách? Potom pokračujte ve čtení. Připravili jsme pro vás recept na palačinky s čerstvým špenátem a ztraceným vejcem. Vyzkoušíte je?

5 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
Palačinky
  • 1 hrst listového špenátu
  • 1 stroužek česneku
  • 2 ks vejce
  • 2 lžíce octa 8%
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
Těsto na palačinky
  • 100 g hladké celozrnné mouky
  • 1 ks vejce
  • 200 ml mléka
  • 1 špetka soli
Článek

Postup

01.

Hladkou mouku rozmixujte se špetkou soli, mlékem a dvěma vejci tak, aby vznikla správná hustá směs vhodná pro palačinky (ani řídká, ani moc hustá).

02.

Na pánev s rozpáleným olejem vlijte přibližně jednu malou naběračku směsi. Palačinku smažte z obou dvou stran dozlatova.

03.

Nyní udělejte ztracené vejce, které se sice tváří jako náročný kulinářský kousek, opak je ale pravdou. Přiveďte vodu k varu, přilijte ocet a začněte míchat. Ve chvíli, kdy v hrnci vznikne vodní vír, vložte vejce, které jste si předtím vyklepli do hrnku. Vařte asi tři až čtyři minuty a vyjměte ho.

04.

Palačinku potřete prolisovaným česnekem (je možné ho rozmíchat v trošce vody), vyskládejte lístky špenátu a navrch položte vejce, která před podáváním pro efekt nařízněte. Nezapomeňte doladit solí a pepřem.

Související témata:

Načítám