Článek
Postup
01.
Hladkou mouku rozmixujte se špetkou soli, mlékem a dvěma vejci tak, aby vznikla správná hustá směs vhodná pro palačinky (ani řídká, ani moc hustá).
02.
Na pánev s rozpáleným olejem vlijte přibližně jednu malou naběračku směsi. Palačinku smažte z obou dvou stran dozlatova.
03.
Nyní udělejte ztracené vejce, které se sice tváří jako náročný kulinářský kousek, opak je ale pravdou. Přiveďte vodu k varu, přilijte ocet a začněte míchat. Ve chvíli, kdy v hrnci vznikne vodní vír, vložte vejce, které jste si předtím vyklepli do hrnku. Vařte asi tři až čtyři minuty a vyjměte ho.
04.
Palačinku potřete prolisovaným česnekem (je možné ho rozmíchat v trošce vody), vyskládejte lístky špenátu a navrch položte vejce, která před podáváním pro efekt nařízněte. Nezapomeňte doladit solí a pepřem.