Hlavní obsah
Foto: Teresa Kasprzycka, Shutterstock.com

Ilustrační fotoFoto: Teresa Kasprzycka, Shutterstock.com

Co s vlašskými ořechy? Místo zásob na Vánoce zkuste něco nového. Už jste ochutnali drůbkovou polévku s ořechy?

10 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 000 g kuřecích drůbků
  • 50 g hladké mouky
  • 3 lžíce oleje
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 3 kuličky nového koření
  • 5 kuliček celého černého pepře
  • 250 g kořenové zeleniny (mrkve, celeru, petržele)
  • 1 ks cibule
  • 1 ks žloutků
  • 100 ml smetany
  • 50 g vlašských ořechů
Článek

Postup

01.

Kuřecí drůbky osušte, pokrájejte, poprašte moukou a opečte na rozpáleném oleji. Zalijte vodou, osolte, opepřete, přidejte kuličky nového koření a celého pepře, vařte 30 minut.

02.

Přidejte kolečka kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel), půlku cibule a vařte ještě chvíli. Zjemněte žloutkem rozmíchaným ve smetaně, dochuťte a vmíchejte bohatě nasekaných jader vlašských ořechů.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie2 468,47 kJ
Bílkoviny51,16 g
Tuky33,25 g
Sacharidy21,44 g
Sůl2,21 g
SAFA7,77 g
Vláknina4,3 g
Cukry4,08 g
Související témata:

Načítám